C czy Python
Ostatnio zmodyfikowano 2017-06-07 20:05
DejaVu |
» 2017-05-21 21:51:08 Samo postawienie Pythona pod Windowsem jest upierdliwe. Dorzucanie kolejnych modułów Pythona jeszcze bardziej. Testowanie embedded to raczej wąski przypadek użycia. Równie dobrze w C# można testować komponenty 3rd-party. Python nie jest podobny do C++. Inaczej się w nim koduje i widziałem, że deweloperzy Pythona potrafią tam walić potężne błędy wydajnościowe, które potrafiły skutkować nawet tym, że operacja, która powinna trwać sekundę trwała ładnych kilka minut. |
|
Elaine |
» 2017-05-21 22:08:40 | Samo postawienie Pythona pod Windowsem jest upierdliwe. Dorzucanie kolejnych modułów Pythona jeszcze bardziej. |
Jeśli chodzi o ręczną kompilację, to się zgodzę, bo Python ciągle udaje, że GCC nie działa pod Windowsem i trzeba ręcznie patchować kilka nagłówków, ale można po prostu ściągnąć instalator (Python to jeden z nielicznych języków, który faktycznie obsługuje Windowsa, a nie tylko udaje), a zewnętrzne moduły instalować pipem; albo od razu zainstalować cały kitchen sink przy pomocy condy. | widziałem, że deweloperzy Pythona potrafią tam walić potężne błędy wydajnościowe, które potrafiły skutkować nawet tym, że operacja, która powinna trwać sekundę trwała ładnych kilka minut. |
To samo można powiedzieć o każdym innym języku. Nie zmienia to faktu, że Python to obecnie prawdopodobnie najczęściej stosowany — obok Fortrana — język do obliczeń naukowych. |
|
crash |
» 2017-05-22 21:19:48 Siema. Akurat przeglądam ten dział bo sam chciałem strzelić posta i się trafił mi ten temat. C czy Python? Poniższe w stopniu podstawowym w takiej kulejności. Możesz mi zrobić na złość i zmienić sobie kolejność, imo to takie podstawowe języki. Jeśli ktoś uważa inaczej to niech mu będzie bo ja i tam wiem swoje XD
1) C 2) C++ ---- 3) Python / Java 4) PHP
3) & 4) <=> HTML & CSS & JS
Pozdrawiam
|
|
czaffik |
» 2017-06-07 20:05:49 Zmieniam "kulejność": 1) C++ 2) Python 3) CSS&&HTML&&JS&&PHP 4) Assembler 5) C 5) Ruby 6) Java 7) Fortran 8) Pascal ... 9) dalej nie pamiętam, ale coś by się znalazło. |
|
| 1 « 2 » |