Instrukcja switch
Ostatnio zmodyfikowano 2017-05-25 14:28
adrian.paz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Instrukcja switch » 2017-05-24 13:57:45 Witam. Mam problem z instrukcją switch. Otóż mam program, który ma kilka opcji:kalkulator, dane osobowe i quiz. Na końcu każdego podprogramu są dwie możliwości: 0-wyjście i 1-powrót do menu. Kalkulator i dane działają, ale w quizie jak wciskam 1, co prawda wyświetla mi menu, ale program się zamyka. A SWITCH mam taki sam jak w dane osobowe.. Może ktoś pomóc? Poniżej przedstawiam tą instrukcję. TUTAJ SWITCH Z DANE OSOBOWE: cout << "[0] Wyjscie" << endl; cout << "[1] Powrot do glownego menu" << endl; char znak_dane; znak_dane = getch(); switch( znak_dane ) { case '0': exit( 0 ); break; case '1': moja_funkcja(); break; default: cout << "Nie ma takiej opcji w menu" << "\a" << endl; getchar(); getchar(); exit( 0 ); break; } A TUTAJ SWITCH Z QUIZU: cout << "[0] Wyjscie" << endl; cout << "[1] Powrot do glownego menu" << endl; char quiz_menu; quiz_menu = getch(); switch( quiz_menu ) { case '0': exit( 0 ); break; case '1': moja_funkcja(); break; default: cout << "Nie ma takiej opcji w menu" << "\a" << endl; getchar(); getchar(); exit( 0 ); break; } TUTAJ WCZYTUJE GŁÓWNE MENU, ALE PROGRAM SIĘ ZAMYKA |
|
latajacaryba |
» 2017-05-24 22:42:25 Najlepiej by było, gdybyś wstawił cały kod, lub przynajmniej tę funkcje |
|
karambaHZP |
» 2017-05-25 14:28:51 Nie widać w kodzie żadnych pętli. Może to jest powodem, że program nie wraca do ponownego zapytania o wybór. |
|
« 1 » |