[C++]zapisywanie do pliku tego co się wyświetla w konsoli
Ostatnio zmodyfikowano 2017-06-02 23:50
smakowy155 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++]zapisywanie do pliku tego co się wyświetla w konsoli » 2017-06-02 22:57:20 Mam problem. Otóż mam pętlę i w każdym jej przejściu wywołuje się fukcja typu void i ona mi wyświetla różne ważne rzeczy. W wyniku powstaje kawałek tekstu, który chciałbym zapisać do pliku. I moje pytanie jak to zrobić w miarę bezboleśnie? Mam taki dokładnie fragment i pytanie jak to co się wyświetla z takiej części kodu zapisać do pliku tekstowego? for( int i = 0; i < n; i++ ) { rysowanie( A, i + 1, n ); }[ \c pp ] |
|
czaffik |
» 2017-06-02 23:27:28 Możesz zapisywać dane do pliku w funkcji void która te dane wypisuje na konsole albo zrobić tak że funkcja zwraca wartość która ma być zapisana do pliku i ją właśnie zapisywać. Jak nie wiesz jak obsługiwać pliki to polecam jakiś kurs np: http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-C++/Poziom-4/348. |
|
smakowy155 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2017-06-02 23:39:45 ok. Mam coś takiego tylko jest problem ze z kazdym przejściem petli piszę od nowa, a ja chciałbym, żeby mi plik nadpisywało void rysowanie( int A[], int n, int max ) { fstream plikout; plikout.open( "losowa.txt" ); int B[ n ]; for( int i = 0; i < n; i++ ) { B[ i ] = naiwne( A, max, max - i ); } sortowanie( B, n ); ; for( int i = 0; i < B[ 0 ]; i++ ) { plikout << " "; } plikout << "** "; for( int i = 1; i < n; i++ ) { int nastepny = B[ i ] - B[ i - 1 ] - 1; for( int j = 0; j < nastepny; j++ ) { plikout << " "; } plikout << "** "; } plikout << endl; plikout.close(); } |
|
czaffik |
» 2017-06-02 23:50:04 plikout.open( "losowa.txt", ios::app );
wartość ios::app powoduje dodawanie nowych danych do pliku. Zawsze można zrobić też tak, że tworzysz jedną zmienną plikową i przekazujesz ją do funkcji. |
|
« 1 » |