Wczoraj działało, dziś już nie chce.
Ostatnio zmodyfikowano 2017-06-12 22:21
ksardias Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Wczoraj działało, dziś już nie chce. » 2017-06-12 19:08:50 Na ten moment ma działać tylko '1' i wszystko jeszcze wczoraj działało, żadnych błędów nie wywala, ale nie tworzy nowego pliku z danymy (dołożyłem sprawdzanie pliku (if( plik.good() == true )...) i niby jest ok.
#include <iostream> #include <ctime> #include <stdio.h> #include <cstdlib> #include <conio.h> #include <fstream> #include <cstdio> #include <windows.h> #include <direct.h> #include <time.h> #include <sstream> #include <string> using namespace std;
char wybor; string marka,model,nr_VIN,numertel,data,sciezka,w,nazwa,cojest; int i,klijent;
string int_na_string(int liczba) {
ostringstream str; str << liczba; return str.str();}
int main() {
SYSTEMTIME st; GetLocalTime(&st);
int dzien = st.wDay; int miesiac = st.wMonth; int rok = st.wYear;
cout<<dzien<<"."<<miesiac<<"."<<rok<<endl;
{
string tekst1 = int_na_string(dzien);
string tekst2 = int_na_string(miesiac);
string tekst3 = int_na_string(rok); data=tekst1+"."+tekst2+"."+tekst3;
}
{while( true ) {
cout<<endl; cout << "MENU GLOWNE" << endl; cout << "-----------------" << endl; cout << "1. Dodawanie nowego klijenta" << endl; cout << "2. Lista klinetow"<< endl; cout << "3. Koniec programu" << endl;
cout << endl; wybor=getch();
sciezka="C:\\Users\\Konrad\\Desktop\\klienci"; sciezka+=data;
if (wybor== '1') {
system("cls") ;
cout << "Podaj nazwe klijenta: "; cin>>nazwa; cout << "Podaj Marke: "; cin>>marka; cout << "Podaj Model: "; cin>>model; cout << "Podaj nr VIN: "; cin>>nr_VIN; cout << "Podaj numer tel. : "; cin>>numertel; cout << "Co jest do zrobienia?"<<endl; cin >> cojest;
fstream plik;
w=sciezka ; w+="\\"; w+=nazwa; w+=".txt"; plik.open(w.c_str(),ios::out);
plik<<"Marka: "+marka<<endl; plik<<"Model: "+model<<endl; plik<<"VIN: "+nr_VIN<<endl; plik<<"Nr.Tel.: "+numertel<<endl; plik<<"Do zrobienia jest: "+cojest<<endl;
plik.close(); plik.clear();
} else if (wybor=='2') {
string linia; int nr_linii=1;
fstream plik; plik.open("klijent1", ios::in);
if(plik.good()==false) cout<<"Nie mozna otworzyc pliku!";
while (getline(plik, linia)) { switch (nr_linii) { case 1: model=linia;break; case 2: marka=linia; break; case 3: numertel=atoi(linia.c_str()); break; } nr_linii++; }
plik.close();
cout<<"imie: "<<marka<<endl; cout<<"nazwisko: "<<model<<endl; cout<<"telefon: "<<numertel<<endl; }
else if (wybor=='3') { exit(0);}
else cout<<"Nie ma takiej opcji w menu!";
getchar();getchar(); system("cls");
return 0; }}}
|
|
Saran |
» 2017-06-12 20:38:46 Na pierwszy rzut oka masz coś poplątane z nawiasami. Po co ci aż trzy na końcu? |
|
Kinexity |
» 2017-06-12 20:43:34 Wrzuć kod w [cpp*][*/cpp] - bez gwiazdek - i napisz co ma robić - wiem, że to da się samemu domyślić, ale tak jest łatwiej zrozumieć co poszczególne fragmenty robią. |
|
ksardias Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2017-06-12 22:21:48 Wielkie dzięki za odpowiedź, to raczej nie nawiasy, prześledziłem i wydaje mi się że są w miarę dobrze ułożone, (uczę się o jakiegoś miesiąca) i wczoraj śmigało jak należy, czuje że to coś związanego z datą, wyrzuciłem pętle (while( true )) i teraz zapisuje w danym pliku ale nie tworzy folderu z datą, tak jak robiło to wczoraj. Uciekło mi tworzenie foldera, teraz już śmiga :D |
|
« 1 » |