pomysły na program
Ostatnio zmodyfikowano 2017-07-16 08:51
kacperowski2 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
pomysły na program » 2017-07-15 19:19:33 potrzebuje pomysłu na program w c++ dla początkującego z c++ |
|
mateczek |
» 2017-07-15 19:35:07 jak nie masz pomysłu to zajrzyj na serwisy typu SPOJ i rozwiąż kilka zadań. U mnie to wygląda tak, że jeśli mam coś robić ręcznie a da się zautomatyzować to staram się napisać jakiś programik. takie tam śmiechowe http://www.repostuj.pl/tag/do+karmienia |
|
Saran |
» 2017-07-15 20:01:52 |
|
latajacaryba |
» 2017-07-15 23:07:04 To zależy jak bardzo początkujący: - Snake - implementacja kolejki (patrz kolejka) - implementacja wektora (patrz wektor) - implementacja stosu (patrz https://pl.wikibooks.org/wiki/Struktury_danych/Stosy) - szyfrowanie tekstu + deszyfrator - kalkulator (choć pewnie masz to za sobą) Trochę większe projekty: - Bank z możliwością wpłacania, wypłacania pieniędzy, sprawdzanie stanu konta, branie kredytów. ( + lokaty oszczędnościowe ale tu warto by było znać struktury, oczywiście mając lokatę nie możesz wypłacać pieniędzy, natomiast byłby jakiś fajny procent). Warto by dodać też system logowania :) - sklep internetowy z możliwością dodawania produktów. Będzie można mieć konto. Konto będzie posiadać własny portfel (lub możesz to połączyć z kontem bankowym powyżej :) ), koszyk, listę kupionych, sprawdzanie czy jesteśmy wypłacalni. Jednak przy dwóch w.w warto by znać chociaż strukturę ( struct ) a jeszcze lepiej klase ( class ), choć oczywiście nie jest to konieczne. Jeśli nie znasz ani tego ani tego polecam Ci strukture (szybciej zrozumiesz niż klasę) |
|
Luq |
» 2017-07-15 23:51:23 W C++ praktycznie nie ma różnicy między struct a class . Różnią się jedynie domyślnymi specyfikatorami dostępu :) |
|
Saran |
» 2017-07-16 00:20:06 struct z tego co się orinetuję, ma także szybszy o parę zer czas tworzenia oraz niszczenia obiektów. Gdzieś widziałem artykuł na ten temat, zarzucę jutro jak znajdę. |
|
Elaine |
» 2017-07-16 00:35:11 struct z tego co się orinetuję, ma także szybszy o parę zer czas tworzenia oraz niszczenia obiektów |
Nie. Nie ma. |
|
latajacaryba |
» 2017-07-16 01:13:36 Racja, mój błąd. Zawsze używałem struktur, kiedy potrzebowałem szybko upakować jakiś zbiór danych. Nawet nie przypuszczałem, że mogą dziedziczyć :P
Także autorze tematu: twój wybór! |
|
« 1 » 2 |