franz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Jak stworzyć okno bez górnego paska i ramki? » 2010-06-23 20:38:48 Witam to znowu ja z moimi dziwnymi pytaniami xD ,potrzebuje zrobić program,który nie ma "ramki" ani paska u góry (tego z zamknij,powiększ,minimalizuj).Jeżeli nie ma takiej możliwości to czy można zrobić program,który w trybie pełnoekranowym ma hmm "dziurę" tzn obszar,który jest przeźroczysty - widać to co jest pod programem np. pulpit.
Myślę,że wytłumaczyłem to dobrze. Pzdr. |
|
SeaMonster131 |
» 2010-06-23 21:20:41 Musisz dać styl okienka: WS_POPUP Wtedy nie będzie żadnych ramek :) A z tą przezroczystą "dziurą" to nie wiem :D |
|
» 2010-06-23 21:44:38 Witaj,a te WS_POPUP zadziała w allegro.W którym momencie to wpisać? |
|
filipesq |
» 2010-06-23 21:50:57 WinApi i jeszcze raz WinApi, okno w kształcie koła, kwadratu, trójkąta, co tylko chcesz, polecam winapi.org |
|
SeaMonster131 |
» 2010-06-23 21:58:18 Tylko że jak napisałem te WS_POPUP to nie wiedziałem że Ty w Allegro piszesz :D A ja w allegro już dawno nie pisałem więc nie za bardzo Ci pomoge... Ale może w jakimś tutorialu Allegro będzie to napisane... ;) Powodzenia :) |
|
» 2010-06-23 22:22:12 O WinApi nie mam pojęcia,ale poszukam. Mógłby ktoś mnie odlinkować do tych możliwości WinApi w sensie rójkąty,koła itp :D Jakby ktoś wiedział jak to zrobić w allegro to proszę dać znać.
Interesuje mnie w szczególnoći program bez ramki i paska |
|
DejaVu |
» 2010-06-23 23:07:22 Jeśli nie chcesz mieć ramki i paska to poczytaj o OpenGL'u. W kursach jest jak się przechodzi w tryb pełnoekranowy oraz jak się ukrywa pasek startu.
Nawiązując do przeźroczystości okienek - nigdy tego nie robiłem, ale domniemam, że specjalną filozofią to raczej nie jest - trzeba tylko dobrze poszukać. Widziałem różne programy, w których są aplikacje bez belki tytułowej, ramki itp. (np. Energy Saver (soft do płyty Gigabyte)). |
|
ison |
» 2010-06-24 11:11:11 pamiętaj że zawsze możesz połączyć allegro z windows.h aby pozbyć się ramki dołącz nagłówek i dopisz to gdziekolwiek po inicjalizacji allegro HWND hWnd = win_get_window(); SetWindowLongPtr( hWnd, GWL_STYLE, WS_POPUP | WS_VISIBLE | WS_EX_LAYERED ); MoveWindow( hWnd, 500, 500, 800, 600, TRUE );
|
|
« 1 » 2 |