konishyapl Temat założony przez niniejszego użytkownika |
najlepsza książka do Cpp dla nieinformatyka? » 2017-08-24 18:11:54 Tak jak w temacie, mógłby ktoś polecić mi książkę, która jest idealna do nauki podstaw? Z programowaniem nie mam doświadczeń, znam już parę podstaw, więc musi to być bardzo Łopatologicznie pisana lektura, czekam na propozycje tych łatwiejszych i trochę cięższych ksiazek, ew są inne materiały z których mógłbym się uczyć podczas 8 godzin siedzenia w aucie?
Z góry dzięki ;) |
|
pekfos |
» 2017-08-24 18:30:24 Podobno Symfonia C++ Standard jest dobra dla początkujących. |
|
Kinexity |
» 2017-08-24 19:19:27 |
|
latajacaryba |
» 2017-08-24 22:44:42 się uczyć podczas 8 godzin siedzenia w aucie? |
Generalnie to nie wiem, czy tylko ja tak mam, podejrzewam, że nie - raczej ciężko jest uczyć się programowania poprzez czytanie książki, bez pisania. Ja kiedy czytam coś o C++ to zawsze mam obok włączonego laptopa z odpalonym IDE, żebym mógł szybko coś sprawdzić, rozwiać wątpliwości czy nieścisłości. Także nie chcę Cię zniechęcać, ale czytanie kilka godzin o programowaniu bez programowania... :/ No chyba, że masz taką możliwość :) "Język C++ Szkoła Programowania" "Symfonia C++ - standard" (choć bez C++11) |
|
karambaHZP |
» 2017-08-24 23:25:33 |
|
» 2017-08-25 14:35:19 @latającaryba w domu tak właśnie robię kurs i IDE cały czas chodzi, tutaj bardziej chodzi o to że, nie chce marnować 8 godzin na słuchanie niemieckiego radia, w tym czasie wole poczytać, niech nawet te 30% z tego o czym czytam zostanie w głowie, to już zawsze coś!
Dziękuję za pomoc! |
|
DejaVu |
» 2017-08-25 18:18:56 Z programowaniem jest tak, że wartość dodana jest wtedy, gdy znasz 100% podstaw. 90% znajomości podstaw to za mało by cokolwiek kodować samodzielnie. |
|
» 2017-08-26 21:22:17 nie rozumiemy się, a jest to w sumie dość łatwe do zrozumienia :D
to jest tylko coś dodatkowe, jeśli niema mnie w Polsce 4 dni, to przez te 4 dni mogę sobie czytać parę rozdziałów w kółko, chodzi tu tylko o to żeby nie tracić czasu na nicnierobienie, aczkolwiek dzięki za radę :)
|
|
« 1 » |