C++ w firmie, kilka pytań
Ostatnio zmodyfikowano 2017-09-05 08:35
mateczek |
» 2017-09-04 15:27:55 okienkowe w c++ robi się z wykorzystaniem CLI i platformy NET(choć raczej wszyscy zalecają przesiadkę na C#_). To jeśli chodzi o rozwiązania Microsoftu (sam język c++/cli to taka odmiana cpp)
Wśród rozwiązań alternatywnych są biblioteki okienkowe takie jak moja ulubiona wieloplatformowa "Qt"czy biblioteka bardziej do gier niż typowego GUI "SFML" Do wyboru są także rozwiązana Borlanda "BuilderC++" z biblioteką VCL ale to rozwiązanie płatne.
Visual studio uczyć się raczej nie trzeba :P Bo to tylko większy notatnik, edytor, (To jest IDE. I Choć dość wygodne, ale samo w sobie to tylko narzędzie do ułatwienia pracy a nie język programowania, czy biblioteka:).
WinAPI można się uczyć ale raczej jako ciekawostkę i wstawki, niż podstawę do pisania programu. Po prostu program z winAPI Będzie trudny do utrzymania i skomplikowany (a napisanie go zajmie więcej czasu niż by wypadało).
|
|
Saran |
» 2017-09-04 22:04:21 To co, kiedy zaczynamy świętą wojnę o edytory? Bo nie wiem, na kiedy mam oszczędzać energię i siły twórcze, by zalać was falą argumentów czemu każdy powinien korzystać z Sublime. Bo to tylko większy notatnik, edytor |
Zaprawdę większy, 11 GB to już coś ;) |
|
Elaine |
» 2017-09-05 00:20:03 Bo nie wiem, na kiedy mam oszczędzać energię i siły twórcze, by zalać was falą argumentów czemu każdy powinien korzystać z Sublime. |
Zacznij od przekonania mnie, że Sublime jest lepsze od Emacsa. :P |
|
Saran |
» 2017-09-05 00:40:51 Wygrałeś.
Z fanatykami Emacsa wolę nie zaczynać, bo jeszcze sam zacznę go używać :P |
|
mateczek |
» 2017-09-05 05:49:09 @Saran w poście wyżej padło pytanie "czy uczyć się visualStudio??". Napisałem to o notatniku By podkreślić, że VisusalStudio samo w sobie to tylko IDE. To samo bym napisał jakby ktoś zapytał czy uczyć się CodeBlocksa?? lub czy uczyć się qtCreatora?? |
|
karambaHZP |
» 2017-09-05 08:35:39 czy uczyć się visualStudio |
Pytanie nie jest całkiem pozbawione sensu. Dobra znajomość edytora pozwala sprawniej pisać kod ;) |
|
1 2 « 3 » |