Pierwsza lekcja kursu - zapisanie pliku
Ostatnio zmodyfikowano 2017-09-10 21:07
grzegorzt Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Pierwsza lekcja kursu - zapisanie pliku » 2017-09-10 19:19:46 Witam rozpoczynam przygodę z programowaniem w C++ /kiedyś na studiach pisałem w Turbo pascalu/
Zgodnie z opisem zainstalowałem i uruchomiłem Code::Bloks Napisałem pierwszy program i zapisałem z rozszerzeniem .ccp oraz .c przy zapisie z rozszerzeniem .c wszystko jak w pokazanym wzorze odwrotnie niż zapis z .c
Niestety nie wiem jak mam wkleić screan z przykładem co robię nie tak? |
|
Saran |
» 2017-09-10 19:38:27 Mała uwaga: nie ccp, a cpp. |
|
mateczek |
» 2017-09-10 21:07:24 przy zapisie z rozszerzeniem .c wszystko jak w pokazanym wzorze odwrotnie niż zapis z .c |
o co tu chodzi?? Wracając do tematu. 1. pobierasz codeblocksa w wersji ze zintegrowanym kompilatorem. Wersja charakteryzuje się tym, iż w nazwie programu jest fraza "mingw" http://sourceforge.net/projects/codeblocks/files/Binaries/16.01/Windows/codeblocks-16.01mingw-setup.exe2. zaczynając pracę z programem tworzysz projekt "program konsolowy>>c++" I ma to być "nowy projekt" a nie "nowy plik"!!! 3. projekt kompilujesz klikając przycisk z ikonką "zębatki", a uruchamiasz przy pomocy przycisku z ikonką "zielonej strzałki" |
|
« 1 » |