[WinAPI, C++] Wyświetlanie tekstu w oknie
Ostatnio zmodyfikowano 2010-07-06 09:10
ison |
» 2010-07-06 02:01:56 @SeaMonster131 dlaczego każesz mu przekazywać do funkcji pusty hdc?
@021995 poczytaj o GetDC();
wiem że to indywidualna sprawa każdego od czego zaczyna ale moim skromnym zdaniem zaczynanie nauki programowania od WinApi to zły pomysł... lepiej będzie jak oswoisz się najpierw z samym C++ pisząc mnóstwo banalnych programów konsolowych |
|
DejaVu |
» 2010-07-06 03:22:33 W sumie to samo mu napisałem, no ale skoro ma determinację do walki z WinAPI nie mając solidnych podstaw - daj mu działać :) podstawy i tak będzie musiał opanować, a tak będzie ciekawiej i na forum no i on się będzie musiał trochę powysilać żeby coś fajnego zrobić w WinAPI.
Potraktujmy to jako swoisty eksperyment :P Królika doświadczalnego mamy i nawet sam wybiera sobie dziedzinę, którą chce drążyć. Reasumując, jeżeli nie chce słuchać rad bardziej doświadczonych to pozwólmy mu pokazać nam swoją drogę programisty :) De'facto sam sobie będzie musiał udowodnić jak bardzo wytrwały jest by brnąć drogą, której nie polecają ci z większym stażem (przynajmniej na początku).
Z definicji wiadomo, że będziemy go co i rusz do podstaw odsyłali, ale co tam - będzie musiał się liczyć też z tym, że nie zawsze znajdzie sie komuś ochota na to żeby mu udzielać odpowiedzi przez dzień/dwa od przeczytania, choć odpowiedź będzie prosta :) |
|
SeaMonster131 |
» 2010-07-06 09:10:11 sory, zapomniałem o begintpaint i endpaint (tak jak to powiedział @ison) ale chyba to już sam @021995 zobaczy sobie w google... pozdr |
|
1 2 « 3 » |