Wczytywanie danych z kilku plików w pętli.
Ostatnio zmodyfikowano 2018-01-31 18:27
Wuwus1 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Wczytywanie danych z kilku plików w pętli. » 2018-01-31 17:09:42 Napisałem funkcję, która wczytuje dane i zapisuje je w std::vector<short>. Gdy program się włączy i dojdzie do funkcji, wykonuje ją i od razu wyrzuca błąd "Debug error... abort has been called". Ja nie widzę błędu lecz podejrzewam że potrzebuje std::fstream dla każdego pliku. void EntityAnimate::LoadVectors() { short temp; int count; const int files = 2; std::string FilePath[ files ] = { "AnimationTimer/Idle.ant", "AnimationTimer/Foreword.ant" }; for( int i = 0; i < files; i++ ) { TimeFile.open( FilePath[ i ], std::ios::in ); if( !TimeFile.good() ) { std::cout << "Couldn't find the time file:" << FilePath[ i ] << std::endl; system( "pause" ); } TimeFile >> count; for( int i = 0; i < count; i++ ) { TimeFile >> temp; if( i == 0 ) IdleVec.push_back( temp ); else if( i == 1 ) ForewordVec.push_back( temp ); } TimeFile.close(); } }
|
|
Wuwus1 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2018-01-31 18:27:27 Of Course i'm a fucking retard!!! Użyłem pętli w pętli i obie miały zmienną i w sobie. Naprawiłem to zamieniając w drugiej pętli zmienną i na j o tak: for( int j = 0; j < count; j++ ) { TimeFile >> temp; if( i == 0 ) IdleVec.push_back( temp ); else if( i == 1 ) ForewordVec.push_back( temp ); }
|
|
« 1 » |