Pobieranie danych z formularzy ze stron www
Ostatnio zmodyfikowano 2010-07-13 15:58
lenrokskate Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Pobieranie danych z formularzy ze stron www » 2010-07-12 20:33:19 Mam pytanie co do programu WatchDDT. Czy malan mógłby udostępnić jego źródło, lub chociaż część odpowiedzialną za pobieranie danych z forum? Bo przydałaby się w celach edukacyjnych...
#edit kto mi dał taką głupią nazwę tematu? |
|
DejaVu |
» 2010-07-12 20:37:51 Poczytaj o bibliotece libcurl. |
|
malan |
» 2010-07-12 22:01:42 Ten kod jest udostępniony na forum ;p. Poszukaj dobrze (nie trudno go znaleźć) ;)... Wyszukiwarka... |
|
lenrokskate Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-07-13 11:50:44 szukałem pół godziny przez google (site: ...) i przez samą wyszukiwarkę ddt i nie znalazłem (tzn. znalazłem examples do curla ale nie source do watcha)
w repozytorium też nic nie ma
co do tego libcurla to on hardcore'owy jest, ale postanowiłem, że będę się go uczył, bo w końcu muszę się rozwijać no nie? |
|
malan |
» 2010-07-13 15:58:24 kto mi dał taką głupią nazwę tematu?
|
Ja, ale to tak dla jaj ;p. Hue, hue, hue :D/edit Coś mi się wydaje, że Tobie się wydaje, że WatchDDT analizuje źródło strony... ;p. To nie tak działa ;). Program pobiera plik (tj. dane z pliku). Można powiedzieć, że gotowe dane- ja tylko rozdzielam tam co trzeba za pomocą substr i już ;). Jednakże ten kod również nadaje się do pobrania danych z formularzy :). |
|
« 1 » |