mirik Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Visual Studio, C++, WebBrowser, Źródło strony » 2018-02-26 10:42:31 Witam. Potrafię korzystać-użyć w swoim kodzie przeglądanie stron internetowych przy użyciu WebBrowser, różne możliwości . Nie potrafię natomiast znaleźć sposobu na wczytanie np. do TexBox kompletnego 'źródła strony' strony z internetu, pełnego kodu html. Wiem, że jest to możliwe.
Dla porównania potrafię obsługiwać protokoły pobierania-zapisu-wysyłania pod FTP. Natomiast wczytać pełne 'źródło strony' -nie mogę znaleźć sposobu. Czy mógłby ktoś doradzić coś konkretnego w tym temacie ? |
|
DejaVu |
» 2018-02-26 20:57:40 Weź bibliotekę np. libcurl i po prostu wykonaj requesta, który pobierze Ci zawartość strony. |
|
» 2018-02-26 23:12:13 Łatwo powiedzieć.. czy mógłbym prosić o jakiś prosty-najprostszy przykład kodu. Bo nic mi nie wychodzi, nie wiadomo jak to ugryźć, za diabła. Pozdrawiam |
|
DejaVu |
» 2018-02-26 23:19:50 |
|
» 2018-02-27 00:06:25 Dzięki za odzew. Niełatwy chleb... |
|
» 2018-03-01 18:14:51 Nadal drążę temat. Znalazłem sposób na wczytanie źródła strony -działa OK, ale w kosoli.. Zamieszczam poniżej kod dla potrzebujących (Visual Studio, C++, projekt: konsola).
#include <urlmon.h> #include <iostream> #include <string>
#pragma comment(lib, "urlmon.lib")
using namespace std;
void Pobierz( string AdrStrony, string Plik_Zapis ) { string AdrStr = AdrStrony; string PlikZapisz = Plik_Zapis; if( URLDownloadToFileA( NULL, AdrStr.c_str(), PlikZapisz.c_str(), 0, NULL ) == S_OK ) { cout << " plik : " << AdrStrony << " pobrany OK. \n \n"; } else { cout << " pliku : " << AdrStrony << "\n \n \n NIE udalo sie pobrac. NIESTETY... \n \n"; } }
int main() { string AdresStrony; string PlikZapisu; AdresStrony = "https://www.wp.pl"; cout << endl; cout << " Moja testowana strona internetowa: " + AdresStrony; cout << endl; PlikZapisu = "C:/Users/Wind7/Desktop/NowyPusty.txt"; cout << endl << " Folder docelowy i plik: pulpit -> Pusty.txt " << endl << endl; cout << endl << endl << " -Czekaj, trwa pobieranie pliku - " << endl << endl; Pobierz( AdresStrony, PlikZapisu ); cout << endl; system( "pause" ); }
Czy potafiłby ktoś teraz, na tym etapie pomóż-podpowiedzieć: edytor okienkowy Visual Studio`2013 nie przyjmuje składni najważniejszej linii kodu: if( URLDownloadToFileA( NULL, AdrStr.c_str(), PlikZapisz.c_str(), 0, NULL ) == S_OK )
Pytanie: jak poprawnie powyższy kod przenieść do edytora 'okienkowego' C++ Visual Studio, dla bezbłędnego przyjęcia i debugowania.. ? Proszę o pomoc.. |
|
geceves |
» 2018-03-02 08:50:26 Zgodnie z ilością udzielonych informacji o problemie: to musisz zrobić tak żeby przyjął. Jaki dokładnie błąd występuje? |
|
» 2018-03-02 16:25:46 Już po problemie. Przeskoczone.. już poprawnie potrafię wczytać dowolną stronę www do textBoxa; z pominięciem WebBrowser. Prostszy sposób: 'URLDownloadToFileA'. Składnia -w okienkowym VisualStudio- musi być inna niż pod konsolę. Skuteczne lekarstwo: LPCSTR; użyłem m.in.: 'LPCSTR AdresStrony'. Dużo czasu straciłem -ale bylo warto.. Proponuję zamknąć temat |
|
« 1 » 2 |