Menadżer pakietów NuGet
Ostatnio zmodyfikowano 2018-03-05 18:19
znyk Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Menadżer pakietów NuGet » 2018-03-05 15:28:26 Witam Opanowałem już trochę MYSYS2.Interesuje mnie jeszcze MSVC.Otóż otworzyłem konsolę Nugets i dla spróbowania wybrałem boost.Dałem komendę Open-PackagePage boost i otworzyło mi się NuGet Gallery boost-vc141 1.66.0 i tam komenda: Install-Package boost-vc141 -Version 1.66.0 , ale po wydaniu komendy w konsoli dupa: Install-Package : W bieżącym środowisku nie ma otwartego rozwiązania. At line:1 char:1 + Install-Package boost-vc141 + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : InvalidOperation: (:) [Install-Package], InvalidOperationException + FullyQualifiedErrorId : NuGetNoActiveSolution,NuGet.PackageManagement.PowerShellCmdlets.InstallPackageCommand Zna się kto na tym ? |
|
pekfos |
» 2018-03-05 16:55:37 Install-Package : W bieżącym środowisku nie ma otwartego rozwiązania. |
Po ludzku to chyba znaczy, że nie masz otwartej solucji. |
|
znyk Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2018-03-05 18:19:21 Dzięki działa, ale czy do każdego nowego projektu muszę ściągać boost ? Trwa to dość długo i taki projekt zajmuje sporo miejsca na HDD, ponad 3 GB, ja mam tylko 74 GB (wolne z 10 GB), no chyba że ktoś ma dysk 1 TB.
Patrzyłem biblioteki znajdują się w katalogu packages, czy mogę wykorzystać ściągnięte już biblioteki do każdego nowego projektu ? |
|
« 1 » |