Pioziom 2 Rozdział 18
Ostatnio zmodyfikowano 2018-04-06 19:51
Pawełek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2018-04-06 19:13:49 Sory że zapytam ale jak włączyć debugger ? W programowaniu jestem świerzakiem , robię wszystko to co jest napisane w kursie i wydaje mi się że debugger mam włączony. Mój program nie zawiera błędów chyba ( bo działa ) Problem jest w tym że na końcu zamiast sumować wszystkie liczby to podaje wynik : 0
Kurs do rozdziału 19 póki co nie wspomniał nawet o debugowaniu także nie dziwcie się że nie wiem o czym mowa :) |
|
YooSy |
» 2018-04-06 19:36:11 Debugger służy do kontroli programu w czasie działania. Gdyby były błędy w czasie kompilowania, program nie skompilowałby się. Wrzuć w google zapytanie debugger + "twoje IDE". W C::B (podejrzewam, że jego używasz) musisz mieć utworzony projekt (nie pojedynczy plik), aby funkcja debuggera była dostępna. |
|
Pawełek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2018-04-06 19:51:58 Dzięki za wytłumaczenie Co do samego programu udało mi się rozwiązać problem sumowania #include <iostream> #include <cstdlib> #include <ctime> using namespace std; int dodawanie( int licznik, int liczba[] ) { int b = 0; do { b += liczba[ licznik ]; licznik++; } while( licznik < 1000 ); cout << endl; cout << "suma: " << b; }
int losowanie( int a, int liczba[], int licznik ) { do { a = rand() % 7 + 4; cout << licznik << " Losowanie: " << a << std::endl; liczba[ licznik ] = a; licznik++; } while( licznik < 1000 ); } int main() { srand( time( NULL ) ); int licznik = 0; int liczba[ 1000 ]; int a; losowanie( a, liczba, licznik ); dodawanie( licznik, liczba ); return 0; }
Także temat zamykam :) |
|
1 « 2 » |