[WinAPI, C++] Podpięcie do procesu i symulacja naciśnięcia klawisza
Ostatnio zmodyfikowano 2010-07-21 03:30
SeaMonster131 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[WinAPI, C++] Podpięcie do procesu i symulacja naciśnięcia klawisza » 2010-07-20 17:27:11 Ciekawi mnie to czy można tak zrobić. Czyli tak, najpierw trzeba "złapać proces" np. notepad.exe żeby ten proces był aktywny a następnie program musi nacisnąć LCTRL, po chwili nacisnąć X, a potem puścić X, nacisnąć X, puścić X itd... Na razie zrobiłem coś takiego: #include <iostream> #include <windows.h>
FindWindow( "notepad.exe", NULL ); for( int i = 0; i < 100; i++ ) { keybd_event( VK_LCONTROL + VkKeyScan( 'X' ), 0, 0, 0 ); Sleep( 1000 ); }
Tylko że to nie do końca działa tak jak chciałem... Czy mógłby mi ktoś pomoc? Oczywiście to wszystko potraktuję jako naukę, i chce sie tylko przekonać czy można coś takiego zrobić... |
|
021995 |
» 2010-07-20 17:48:33 właśnie nie wiem co mi się dzieje z kompilatorem jakieś błędy mi wyskakują nie czyta pętli for ani zmiennych #edit ale ja jestem debil nie dałem int main() :] #edit void SetNumLock( BOOL bState ) { BYTE keyState[ 256 ]; GetKeyboardState(( LPBYTE ) & keyState ); if(( bState && !( keyState[ VK_NUMLOCK ] & 1 ) ) || ( !bState &&( keyState[ VK_NUMLOCK ] & 1 ) ) ) { keybd_event( VK_LWIN, 0x5B, KEYEVENTF_EXTENDEDKEY | 0, 0 ); keybd_event( VK_LWIN, 0x5B, KEYEVENTF_EXTENDEDKEY | KEYEVENTF_KEYUP, 0 ); } } int mian() { SetNumLock( TRUE ); }
a tu masz wyjaśnione wszystkie klawisze http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd375731%28v=VS.85%29.aspx |
|
lenrokskate |
» 2010-07-20 22:03:34 wow, 021995 zaczął szukać! |
|
021995 |
» 2010-07-20 22:46:08 wow tylko szkoda że to znalazłem z dobre 3 miechy temu jak robiłem sobie bota na lockerz
aha jak by ktoś mi mógł dać jakiegoś linka do najciekawszych funkcji biblioteki windows.h bo na msdn tam jest raczej wszystko nawalone i nie wiadomo co do czego :] |
|
malan |
» 2010-07-20 23:18:15 @lenrokskate: Nie spamować proszę ;p. @021995: wow tylko szkoda że to znalazłem z dobre 3 miechy temu jak robiłem sobie bota na lockerz
|
Wow... Niezły jesteś. A tak naprawdę to mnie denerwujesz. Nie ukrywam, że też lubię tego typu rzeczy, ale nie obnoszę się z tym na forum przy każdej okazji. aha jak by ktoś mi mógł dać jakiegoś linka do najciekawszych funkcji biblioteki windows.h bo na msdn tam jest raczej wszystko nawalone i nie wiadomo co do czego |
Nie wbijaj się komuś do tematu- załóż własny. Nie spamuj. Twój post w ogóle nie ma związku z tematem (tak- mój też, ale jakoś muszę zwrócić uwaga). Na msdn nie jest "nawalone". Fakt- jest tego dużo, ale myślę, że jest to w miarę ogarnięte. Nie obwiniaj całego świata, że... nieważne. |
|
021995 |
» 2010-07-21 03:30:30 ten temat powinien być zamknięty to co ja się niby wtrącam w kogoś temat |
|
« 1 » |