[Java] W czym przechować liczbę typu int
Ostatnio zmodyfikowano 2010-07-23 11:38
markon Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[Java] W czym przechować liczbę typu int » 2010-07-22 20:42:00 witam wszystkich mam troche dziwne pytanie: w jaki sposob przechowac zmienną typu int - jej wartoćś tak, aby ją przy następnym uruchomieniu programu wczytać nie chcę tego robić w pliku .txt, są jakieś inne sposoby, może jakos zapisac obiekt na dysk? ostatecznie przechowam w txt, ale jak da sie inaczej to proszę o pomoc |
|
ison |
» 2010-07-22 21:12:55 a jak byś chciał inaczej? po zakończeniu programu zwalniane są jego wszystkie zasoby. W tym wypadku musiałbyś zapisywać to do pliku i przy następnym uruchomieniu wczytywać. Są to 2 linijki kodu więc wielkiego problemu nie będzie ;) |
|
lenrokskate |
» 2010-07-22 21:50:38 w c++ masz takie coś int main() { { int * wskaznik = new int; }
drugie uruchomienie programu: int main() { int * wskaznik = PobranyAdresZmiennej; }
nigdy czegoś takiego nie robiłem, więc nie wiem czy tak się da nie mam też pojęcia jak to zrobić w Javie |
|
malan |
» 2010-07-22 22:48:48 @lenrokskate: Dobry dowcip ;). |
|
markon Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-07-22 22:55:18 przeciez pamiec po uruchomieniu ponownym sie resetuje moge przeciez uzyc klasy Qsettings, i przechowac w rejestrze. tak sie sklada ze pisze z qt jambi, jesli by ktos znal tą klasę to proszę o pomoc |
|
Razi |
» 2010-07-22 23:45:23 Trzeba do pliku. Problem rozwiążesz metodą Copiego-Pasta używając googli. W metodzie finalize (szlag by ich trafił za brak normalnych destruktorów!) zapisujesz, a w konstruktorze wczytujesz (a jeżeli nie ma pliku, robi ustawienia domyślne). To zaledwie parę linijek wczytywanie: BufferedReader in = new BufferedReader(new FileReader("plik.txt")); int a = Integer.parseInt(in.readLine());
zapis: BufferedWriter writer=new BufferedWriter(FileWriter("plik.txt")); writer.write(a);
nie testowałem, pierwsze lepsze wyniki z googla, wyglądają dobrze. btw. W C++ można całe klasy i drzewa klas (o ile nie ma w nich wskaźników) zrzucać do pliku i wczytywać JEDNYM! (poza samym otwarciem pliku) poleceniem:D |
|
lenrokskate |
» 2010-07-23 11:38:28 @lenrokskate: Dobry dowcip ;).
|
mówię że się nie znam |
|
« 1 » |