Laptop po odłączeniu zasilacza programy w C++ mają 30 klatek
Ostatnio zmodyfikowano 2019-01-28 21:03
Nekronomik Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Laptop po odłączeniu zasilacza programy w C++ mają 30 klatek » 2019-01-25 19:04:49 Witam, tak jak w temacie. Problemu nie mogę rozwiązać, przegrzebałem całe opcje zasilania w Windows, skakałem po forach i nic mi to nie dało . Zakładam że zwykłe gry tez będą miały 30 klatek/s tak jak pętla for w C++. Ponoć jest to wina karty graficznej że po odłączeniu zasilania włącza się karta zintegrowana, no ale problem w tym że mój inny stary laptop ma tylko zintegrowana kartę i wszystko śmiga bez zasilacza... Ma ktoś jakiś pomysł ? |
|
DejaVu |
» 2019-01-26 11:03:19 Jak wyłączysz pionową synchronizację to pewnie będziesz miał więcej klatek na baterii. Jeżeli jest włączona synchronizacja to karta ustawia limit 60FPS. Jeżeli karta graficzna nie jest w stanie tylu wyciągnąć to kolejna granica wynosi 30FPS. |
|
Nekronomik Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2019-01-27 17:45:02 Zmiana synchronizacji nie pomogła. Okazuje się że w ustawieniach geforce zasilanie ustawić wystarczy na adaptacyjne i 60 fps jest. Dziwne do trochę jest że karta graficzna wpływa na procesor jak on sam ma własną wbudowaną i na niej tez może spokojnie śmigać. |
|
DejaVu |
» 2019-01-28 21:03:06 No to skoro problem udało Ci się rozwiązać to super :) Zamykam temat. Jeżeli oczekujesz jeszcze na jakąś odpowiedź to otwórz go ponownie. |
|
« 1 » |