ison |
» 2010-08-06 00:25:48 A więc jestem tym 1%
window = FindWindow( NULL, "METIN2" );
fail :x mogłeś już chociaż nie kłamać ;) nie musisz deklarować main'a z WinApi wystarczy samo int main() czemu nie masz tamtej funkcji co ci dałem? :p po prostu ją wklej przed int main() i wywołuj ją kiedy chcesz plus w twoim kodzie nie masz zadeklarowanego window ani napis //edit dobra, kiedy już się wydało że piszesz bota to i tak to wysyłanie kodu klawisza do konkretnej aplikacji dużo raczej nie da. Nie wiem, wiem tylko że z funkcją SendMessage są różne cyrki. Jeśli nie zależy ci na tym aby metin czy tam inna gra była uziemiona to najzwyczajniej w świecie symuluj klawisze klawiatury keybd_event( VkKeyScan( znak ), 0, 0, 0 );
|
|
Animax97 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-08-06 00:30:35 Jestem tym 1% który nie chce gotowców przy pisaniu bota ;> Piszę, bota, bo mam forum i coś tam obiecałem :P Będę próbował SendMessege, ponieważ chcę, żeby działało, nawet na zminimalizowanym :) //Edit Zrobiłem tak, ale nie wysyła tekstu do okna: #undef UNICODE #define WIN32_LEAN_AND_MEAN #include <windows.h> #include <conio.h> #include <iostream>
using namespace std;
int WINAPI WinMain( HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpszCmdLine, int nCmdShow ) { HWND uchwyt = NULL; uchwyt = FindWindow( "METIN2", NULL ); string napis; napis = "Hello World"; for( int i = 0; i < napis.length(); ++i ) { SendMessage( uchwyt, WM_CHAR, napis[ i ], 0 ); } getch(); } btw. Da się wysyłać klawisze złożone, takie jak F4? |
|
ison |
» 2010-08-06 00:35:59 moj cytat co do oskarżania to tak się składa że 99% ludzi którzy zaczynają 'naukę' od wysyłania symulacji klawiszy do programów piszą boty
twoj A więc jestem tym 1%
Jestem tym 1% który nie chce gotowców przy pisaniu bota ;>
moja reguła się potwierdziła, a ty już nawet nakryty na kłamstwie jeszcze głupio się z niego próbujesz wywiązać :/ znowu argumenty w FindWindow masz odwrotnie >.< btw. Da się wysyłać klawisze złożone, takie jak F4?
da sie, VK_F4? :p |
|
» 2010-08-06 00:37:35 Sorry, źle przeczytałem :)
Da się wysyłać klawisze złożone, takie jak F4? |
|
ison |
» 2010-08-06 00:40:16 nie wiem jak jest z tym SendMessage() ale próbowałem wysłać jakikolwiek klawisz do gry i nie działało. Nie korzystałem (bo nie miałem takiej potrzeby) z SendMessage() więc może lepiej jak ktoś bardziej obeznany wypowie się w tej kwestii. Ja bym tego bota zrobił symulując zwykłe naciśnięcia klawiszy zamiast bawienia się w wysyłanie sygnałów do aplikacji. |
|
» 2010-08-06 00:41:42 Ja już tego bota skończyłem :) Wysyła mi klawisze, poprawnie. Ale nie wiem jeszcze wszystkiego o SendMessege() a to mnie zainteresowało ^^
//edit Aaa... Nie wiem czemu, ale VK_F7 wysyła mi do okna "v". |
|
021995 |
» 2010-08-06 03:50:40 << removed by admin >> |
|
021995 |
» 2010-08-06 04:35:00 << removed by malan >> |
|
1 2 « 3 » 4 |