Rozdział 35 - Zadanie
Ostatnio zmodyfikowano 2019-03-02 12:22
Mational Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Rozdział 35 - Zadanie » 2019-03-02 12:15:23 Witam, zrobiłem zadanie z rozdziału 35, ale nie wydaje mi się, że nie działa on poprawnie. Może ktoś napisać, czy to o to chodziło ? #include <iostream> #include <fstream>
using namespace std;
bool odczyt( string sciezka ) { ifstream plik( sciezka ); if( !plik.good() ) return false; char cZnak; while( true ) { plik.seekg( 2, ios::cur ); plik >> cZnak; if( !plik.fail() ) cout << cZnak << endl; else { if( plik.bad() ) return false; else { if( plik.eof() ) break; return false; } } } cout << "Koniec wczytywanie pliku" << endl; return true; }
int main() { if( odczyt( "dane.txt" ) ) cout << "Poprawnie wczytano dane" << endl; return 0; }
Chodzi mi dokładnie o to, że program przesuwając się o kolejne pozycje w pliku "akceptuje" znaki białe, ale jeśli zatrzyma się na znaku białym automatycznie wypisuje kolejny znak. |
|
pekfos |
» 2019-03-02 12:22:59 Zadanie nie określa zachowania w tym przypadku, więc każde jest dobre. Pomijanie białych znaków to domyślne zachowanie operatora >>. Możesz użyć std::cin.get() zamiast niego. |
|
« 1 » |