String z QT do czystego c++ i zpowrotem c++ do QT
Ostatnio zmodyfikowano 2019-04-05 11:17
fisker Temat założony przez niniejszego użytkownika |
String z QT do czystego c++ i zpowrotem c++ do QT » 2019-04-04 09:30:40 Czy ktoś się orientuje jak przesłać dane robione w programie QT do programu c++, i nie chodzi mi przez notatnik. Tylko uruchamiam okno wpisuje dane wciskam przycisk oblicz - uruchamia się program x.cpp - oblicza sobie i wysyła z powrotem informację do okna w postaci stringu i się zmyka. lub jakiś inny sposób. Jak by ktoś miał jakiś przykład byłbym wdzięczny.
A trochę źle zadałem pytanie ale ogarnąłem na forum do informatyki i tu ( https://stackoverflow.com/questions/1814189/how-to-change-string-into-qstring) chodziło mi o takie coś:
void MainWindow::on_pushButton_clicked() { std::string str = ui->LineEdit->text().toStdString(); .................c++......................................... float a= std::stof(str.c_str()); a*=a; str= std::to_string(a); ....................c++........................................ QString result = QString::fromStdString(str); ui->Label->setText(result);
}
ale jak by koś wiedział z tym uruchamianiem programu przez argumenty to by było dobrze. |
|
pekfos |
» 2019-04-05 11:17:31 Czy ktoś się orientuje jak przesłać dane robione w programie QT do programu c++ |
Wiesz że program Qt jest w C++? |
|
« 1 » |