Ustawienia programu Code::Blocks
Ostatnio zmodyfikowano 2010-08-12 09:52
Pakrys41 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Ustawienia programu Code::Blocks » 2010-08-11 16:15:21 Zainstalowałem program Code::Blocks ver.10.05 z MinGW. Przypadkowo przez nie uwagę zamknąłem okienko "Management" w którym pokazywane są opracowywane pliki projektu programu(Workspace). Po zamknięciu program Code::Blocks stał się bezużyteczny. Nie mogę znaleźć opcji w ustawieniach która by mi przywróciła okienko "Management". Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. |
|
kamillo121 |
» 2010-08-11 16:39:44 wejdź w "wiev" "layouts" "delete current" i potem potwierdź(yes)i powróci do standardu ;] |
|
Elaine |
» 2010-08-11 17:50:17 View -> Manager? |
|
Pakrys41 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Ustawienia programu Code::Blocks » 2010-08-12 08:53:12 Po napisaniu prośby o pomoc, próbowałem sam rozwiązać problem. Usunąłem CodeBlocka z komputera i wyczyściłem rejestr z wpisów jakie pojawiły się podczas instalacji tego programu. Ponowna instalacja nie spowodowała że pojawiło się okienko "Management". Oznacza to że nie można poprzez rejestr dotrzeć do jakiegoś pliku w którym są zapisane ustawienia i go usunąć. Prawdopodobnie w katalogu "system32" została podmieniona jakaś biblioteka. Ponadto sam CodeBlocks nie jest najlepiej opracowany: -brak w nim podpisu cyfrowego tz. nie przeszedł testów zgodności z system operacyjnym "Microsoftu" -brak jest polskiej wersji językowej, programy które trafiają na obszar Unii Europejskiej powinny mieć języki krajów Unii; a jeśli autorom nie chciało się załączyć tłumaczeń to mogli dołączyć do programu angielski plik językowy, wtedy kto by chciał mógłby zamienić wpisy w języku angielskim na polskie. -jeśli wejdzie się w "ustawienia" i tam wybiera się jakąś opcję to okno skacze do góry i aby zaznaczyć opcję trzeba to okno ściągać do dołu. Według mojej oceny CodeBlock jest gorszy od Dev-Cpp, a zdecydowanie gorszy jest od Relo2+Borland 5.5 lub Relo2+MinGW. |
|
SeaMonster131 |
» 2010-08-12 09:52:56 -brak w nim podpisu cyfrowego tz. nie przeszedł testów zgodności z system operacyjnym "Microsoftu" A do czego to potrzebne?
-brak jest polskiej wersji językowej To do szkoły języka angielskiego sie uczyć :P
jeśli wejdzie się w "ustawienia" i tam wybiera się jakąś opcję to okno skacze do góry i aby zaznaczyć opcję trzeba to okno ściągać do dołu. Ja nic takiego nie zaobserwowałem.
Według mojej oceny CodeBlock jest gorszy od Dev-Cpp, a zdecydowanie gorszy jest od Relo2+Borland 5.5 lub Relo2+MinGW. To kwestia gustu... :)
A co do tego okienka, to odp już Ci @Iname napisał :P klikasz VIEW -> MANAGER :P Albo naciskasz SHIFT+F2... Pozdr |
|
« 1 » |