19 latek jako zawodowy programista c++
Ostatnio zmodyfikowano 2020-06-15 20:05
Gildin213 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
19 latek jako zawodowy programista c++ » 2020-06-13 22:55:15 Hej, z racji że mam problemy zdrowotne to nie było to zalecane abym zakończył technikum itd
Moje pytanie brzmi czy mimo braku 'papierku' z technikum i studiów jest jakaś mała szansa na to abym dostał pracę jako programista?
Obecnie mam 18 lat i kończę naukę c++ potem chcę zacząć php a następnie c# bo jest podobny do c++ więc będzie łatwo!
Kuj-Pom
Znam język Angielski, potrafię się dogadać na średnim poziomie, kiedyś mieszkałem w USA przez 3 lata więc coś tam mówić po Angielsku potrfafię |
|
garlonicon |
» 2020-06-14 09:29:44 Jasne, że tak. Przy czym sporo zależy od tego, czy przebijesz się przez HR (bo w wielu miejscach brak papierka może w tym przeszkadzać) oraz jak wypadniesz na rozmowie kwalifikacyjnej. Oczywiście na samym początku możesz nie dostać umowy o pracę, tylko raczej jakąśtam umowę zlecenie podobną do tych, co dostają ludzie na praktykach studenckich, no ale od czegoś trzeba zacząć. |
|
DejaVu |
» 2020-06-14 12:47:07 Generalnie polecałbym Ci naukę C# zamiast C++, jeżeli chcesz wejść w miarę sprawnie na rynek pracy. Dużo mniejsze wymagania i dużo więcej ofert pracy (przynajmniej takie jest moje wrażenie). W każdym razie zacznij od rozpoznania LOKALNEGO rynku pracy na jakichś dużych serwisach z ofertami pracy. Zorientuj się jak dużo jest ofert z różnych języków programowania, a dopiero potem zacznij uczyć się najbardziej popularnej technologii. Monitoruj rynek przez miesiąc/dwa, aby utwierdzić się w obserwacjach. Prawdopodobnie wyłapiesz na podstawie ofert technologie, które najczęściej się powtarzają. Podsumowując: |
|
Gildin213 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2020-06-15 20:05:53 @DejaVu powiem Ci że nie, nie chce tylko pracować bo ja to wręcz kocham!
Znam css, html (powiedzmy że c++) assemblera i c
teraz się uczę php, 'sql'
A co do c# to średnio jakoś on mi siedzi! Nie wiem czemu, lecz nie przepadam za tym językiem!
Tak jak za assemblerem lecz nauczyłem się go kiedyś jakieś 4/5 lat temu bo miałem zamiar bawić się w MBR ale potem zmieniłem zdanie!
Jesteś naj na tym forum <3! Pozdro! :D |
|
« 1 » |