Problemy z CLion od JetBrains
Ostatnio zmodyfikowano 2021-02-25 18:13
13Antoni Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Problemy z CLion od JetBrains » 2021-02-24 22:09:18 Cześć wszystkim. Udało mi się uzyskać darmową roczną licencje na środowisko CLion, niestety mam z nim pewien problem. Użycie przycisku "Run" powoduje, ze mój program uruchamia się w wbudowanej konsoli, niestety nie wykonuje się inaczej niż w przypadku uruchomienia poprzez wybranie pliku program.exe w menagerze plików windowsa (Win10). Różnice dotyczą przede wszystkim funkcji getch() (Clion domaga się zatwierdzenia wprowadzenia znaku enterem tak czy siak). Odnoszę wrażenie, że w niektórych przypadkach pętle while() wykonują się 1 raz więcej niż powinny. Jeszcze raz podkreślam, że po uruchomieniu pliku program.exe z poziomu menagera plików wszystko działa tak jak powinno. Czy wie ktoś jak to naprawić, lub co zrobić, żeby przycisk "Run" nie uruchamiał konsoli wbudowanej w CLion, tylko "domyślną windowsową"? Wiem, że forum to nie jest techsupportem JetBrains, nie mniej jednak liczę, że uda mi się znaleźć tu pomoc |
|
DejaVu |
» 2021-02-24 23:42:50 |
|
» 2021-02-25 10:42:44 Problem jest taki, że link pokazuje jak rozwiązać problem z Rider a nie z CLion. Analogicznej opcji dla kodu w C++ nie udało mi się znaleźć :/ |
|
pekfos |
» 2021-02-25 13:04:29 |
|
» 2021-02-25 18:13:26 No trudno, jak się nie da to się nie da, zawsze zostaje jeszcze cmd. Dzięki wszystkim za dobre chęci |
|
« 1 » |