Funkcja switch, ominięcie deklaracji.
Ostatnio zmodyfikowano 2021-06-07 18:09
Creativess Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Funkcja switch, ominięcie deklaracji. » 2021-06-07 18:02:15 Witam Chciałem użyć funkcji switch, ale tylko z jednym case 0: podczas próby kompilacji, kompilator ostrzega że nie zadeklarowałem pozostałych profesji, sęk w tym że ja nie potrzebuje deklarować pozostałych, zależy mi tylko na numerze 0, log: player.cpp: In member function ‘virtual std::__cxx11::string Player::getDescription(bool) const’: player.cpp:354:12: warning: enumeration value ‘VOCATION_SORCERER’ not handled in switch [-Wswitch] switch(vocation) ^ player.cpp:354:12: warning: enumeration value ‘VOCATION_DRUID’ not handled in switch [-Wswitch] player.cpp:354:12: warning: enumeration value ‘VOCATION_PALADIN’ not handled in switch [-Wswitch] player.cpp:354:12: warning: enumeration value ‘VOCATION_KNIGHT’ not handled in switch [-Wswitch]
Funkcja w której zadeklarowałem tylko case 0: switch( vocation ) { case 0: if( access < 2 ) { if( self ) s << "You are no vocation."; else { if( sex == PLAYERSEX_FEMALE ) s << "She is no vocation."; else s << "He is no vocation."; } } break; } To co mi wpadło do głowy to zrobienie w taki sposób: case 1: break; case 2: break; case 3: break; case 4: break;
Czy jest jakiś lepszy sposób na ominięcie tego problemu? |
|
pekfos |
» 2021-06-07 18:06:38 Jest etykieta default: do obsługi wszystkich innych. |
|
DejaVu |
» 2021-06-07 18:06:56 |
|
Creativess Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2021-06-07 18:09:49 Ahh, używałem tego ostatnio, wypadło mi z głowy, jeszcze długa droga przedemną.. dziękuje i Pozdrawiam was. |
|
« 1 » |