Co robię nie tak? Prośba o pomoc w znalezieniu błędu w kodzie z pętlą do while.
Ostatnio zmodyfikowano 2022-01-24 01:51
Gosia_2003 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Co robię nie tak? Prośba o pomoc w znalezieniu błędu w kodzie z pętlą do while. » 2022-01-23 23:42:11 Witam Wszystkich, Tak wygląda mój kod: #include <iostream> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <time.h> #include <cmath> using namespace std; int main () { int wybor; cout<<" Zadania"<<endl; cout<<" ------------"<<endl; cout<<" Zadanie nr 1 ; cout<<" Zadanie nr 2 ; cout<<" Zadanie nr 3 ; cout<<" Zadanie nr 4 ; cout<<" Zadanie nr 5 ; cout<<" ----------"<<endl; cout<<" Wybierz numer zadania: "; cin>>wybor; cout<<" -----------"<<endl; switch(wybor) { case 4: { int p,k,liczba,again ; do { cout<<" Zadanie nr 4."<<endl; cout<<" Poczatek przedzialu: "; cin>> p; cout<<" Koniec przedzialu: "; cin >>k; int lower= p, upper =k; for(int i=1; i<=10; i++) { liczba= (rand()%(upper-lower+1))+lower; cout<<liczba<<endl; } cout<<"Czy powtorzyc obliczenia : podany identyfikator nie istnieje ?"; cin>>again; } while (again == 't' || again == 'T'); } break; return 0 } Problem jest w tym, że tkwi jakiś błąd w zapisie pętli, ponieważ,gdy proszę program o powtórzenie obliczeń program tego nie robi. Nie wiem gdzie zrobiłam błąd? Nie jest to literowka, ani wyświetla mi się komunikat błędu.Czy problem tkwi w bibliotece? Serdecznie pozdrawiam, Gosia. |
|
Gosia_2003 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2022-01-24 01:51:35 Ok już mam, po prostu zadeklarowałam again jako int, a powinnam jako char, w koncu T to nie liczba:D |
|
« 1 » |