SFML sprawdzanie czy tekstura się załadowała
Ostatnio zmodyfikowano 2022-06-19 21:07
Masterofironfist Temat założony przez niniejszego użytkownika |
SFML sprawdzanie czy tekstura się załadowała » 2022-06-18 20:22:12 int main( int argc, char * argv[ ] ) { while( window.isOpen() ) { while( event ) { if( event.type == Keypressed ) { if( event.key.code == sf::Keyboard::Left ) { sf::texture newTexture; newTexture.loadFromFile( path_to_next_File_here ); currentTexture = newTexture; image.setTexture( currentTexture ); } } } } }
Dzień dobry Mam taki problem: napisałem prostą przeglądarke zdjęć w sfml i chciałbym aby mogła ona otwierac poprzedni i następny obraz z katalogu (wiemy na który zdjeciu w danym katalogu sie obecnie znajdujemy) i chcemy teraz to poprzednie lub nastepne zdjecie załadowac jako teksture i tutaj mamy problem owszem ładujemy odpowiednie zdjecie ale wygląda na to że ów zdjecie nie jest załadowane poprawnie bo jest ono ucięte i ogólnie niepełne itp. I teraz pytanie jak sprawdzic czy to zdjecie jest poprawnie załadowane i ewentualnie poczekac aż się całe załaduje? |
|
pekfos |
» 2022-06-19 14:45:37 |
|
» 2022-06-19 15:16:20 Właśnie czytałem ten dokument i zrobiłem już w jednej z moich prób właśnie coś takiego, I ta funkcja zwracała True bo się te instrukcje wykonywały a zdjęcie dalej było ucięte niepelne, brakowało części pikseli, a skalowanie zdjęcia było dobre. |
|
pekfos |
» 2022-06-19 15:31:45 |
|
» 2022-06-19 16:01:51 Rzeczywiście nie zauważyłem że to może mieć drugi argument. Jak wrócę do domu to sprawdzę to. |
|
» 2022-06-19 21:07:06 Rzeczywiście program działa poprawnie. od teraz rzeczywiscie ta moja przeglądarka fotografii działą poprawnie. Dziękuje za pomoc, ten program miał służyć do nauki sfml prze ze mnie. może napisze jeszcze 1 lub 2 takie mniejsze programy i zabiorę się za tworzenie jakiejś gry poprzez tą bibliotekę SFML np tetrisa. Dziękuję jeszcze raz za pomoc. |
|
« 1 » |