Pytanie nietypowe - C++ i Qt - Bydgoszcz
Ostatnio zmodyfikowano 2023-04-04 10:26
TomaszR Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Pytanie nietypowe - C++ i Qt - Bydgoszcz » 2023-04-04 09:20:39 Cześć, Nieco wyczerpałem możliwości gdzie indziej, dlatego pytam u Was na forum. Realizuję właśnie projekt rekrutacyjny na developera C++ i Qt dla klienta w Bydgoszczy. Przetrzepałem chyba wszystkich na LinkedIn i niestety Bydgoszcz nie jest miastem obfitującym w developerów o tej specjalizacji. Dlatego też - jest szansa że dla kogoś z forumowiczów byłby to ciekawy temat: https://teamquest.pl/75000 albo może znacie osoby pasujące do tej specjalizacji. Jeżeli admin uzna to za spam - miałbym prośbę o zostawienie tego posta kilka dni, tak żeby właściwe osoby mogły zapoznać się i zareagować, potem można usuwać :) Pozdrawiam Tomasz |
|
DejaVu |
» 2023-04-04 10:16:31 Firmy produkujące software w C++ doprowadziły same do tego, że jest znikoma ilość programistów C++. Moim zdaniem powody są dość oczywiste:
Choć osobiście preferuję C++ znacznie bardziej niż inne języki programowania (i uważam, że mam kompetencje Seniora/Architekta C++) to przekwalifikowałem się na C# dewelopera bo... lepiej płacą. W dodatku w języku C# dużo szybciej wytwarza się oprogramowanie, bo po prostu są tam gotowe biblioteki do wszystkiego czego używa współcześnie rynek, więc zamiast budować miesiącami narzędzia można skupić się od razu na budowaniu produktu, co dla firmy jest finalnie tańsze i szybsze do dostarczenia na rynek. Ot i cała historia. C++ oczywiście nie zniknie prędko z rynku, ale sektor się po prostu kurczy. |
|
« 1 » |