Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

RPG 2D - Prototyp Gry oraz Map Edytora

Ostatnio zmodyfikowano wczoraj o godz. 15:58
Autor Wiadomość
tBane
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2025-02-07 05:11:30
@skovv raczej myślałem nad własnym systemem skryptów i parserem w C++. A co do skryptów pod zaznaczony obiekt, myślę że obejdę się bez tego - jak na razie nie miałem jeszcze takiej systuacji, która wymagałaby dodatkowych skryptów
P-182113
tBane
» 2025-03-24 23:55:52
Cześć Wszystkim!
Chciałbym przedstawić wam kilka wstępnych lokacji w grze nad którą pracuję, a są to:
-fisherman house
-hunter camp
-village
-stone circle
-farm
-monastery

P-182182
tBane
» 2025-04-30 16:29:20
Cześć Wszystkim!
Tym razem zabrałem się za poprawę wizualną panelu informacyjnego dla Characterów. Wcześniej kolory były jasno szare co nie podobało mi się za bardzo. No brzydko to wyglądało i zbyt prosto. Zastąpiłem więc jasno szary ciemniejszym odcieniem i dodałem ramki. Zaprogramowałem też podgląd dialogów, które można przetestować wchodząc w zakładkę "Dialogi" w panelu informacyjnym. Dialogi działają zarówno dla wypowiedzi kończącej przez Charactera jak i gracza. Było ciężko ale dałem radę 😃
Poniżej zamieszczam film i screeny oraz link do Githuba.

https://github.com/tBane1995/Editor-RPG2D.git

https://www.youtube.com/watch?v=c_zLm5-eWv4

P-182306
DejaVu
» 2025-05-01 20:36:19
Usprawnienia UI są spoko, ale czy da się w to już grać?
P-182308
tBane
» 2025-05-01 21:34:20
Jeszcze nie, nadal pracuję nad edytorem. Jeszcze jest kilka rzeczy do napisania i wtedy zrobię runer, żeby można było grać. Edytor ma pozwalać na stworzenie kompletnych danych do gry to znaczy stworzyć świat, dialogi i questy.

Tak mniej więcej potrzebuję jeszcze napisać:
-zapisywanie Budynków w pliku Mapy, bo obecnie są jako osobne pliki (wczytywanie już mam)
-przetwarzanie Characterów - NPC'ów (mam częściowe do poprawy)
-zapisywanie/wczytywanie Characterów w pliku Mapy
-edytor do dialogów (choć niewymagane - mogę to sobie odpuścić, ale chciałbym napisać własny wewnątrz edytora)
-zapisywanie/wczytywanie stanów Questów
-zapisywanie stanow Inventory w pliku mapy (plecak, szafka, skrzynia itp. )
-historię edycji - powtórz/cofnij akcję (też nieobowiązkowe ale chciałbym to zrobić)
P-182309
1 2 « 3 »
Poprzednia strona Strona 3 z 3