Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Gra konsolowa w przeglądarce web

Ostatnio zmodyfikowano 2025-08-01 16:57
Autor Wiadomość
czerwonymoskit
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2025-07-30 14:20:13
Każdy zawodnik ma przypisane miejsce na boisku. Ono się może zmienić. Wpływ ma na to to czy piłka jest przed nim czy za nim, czy jego drużyna jest w posiadaniu piłki czy nie, jaką ma ustawioną mentalność. Trzy akcje do jakich się może przyczynić to odbiór, podanie lub strzał. Wszystko rand' uje i wyjdzie co wyjdzie. Nie rozdrabniamn sie na szczegóły bo to moim zdaniem pułapka. Każdy piłkarz może mieć wpływ na akcje bezpośredni lub pośredni.
P-182820
czerwonymoskit
» 2025-07-31 10:44:34
Nie chcę całkiem się tu odsłonić. Tam jest masa różnych rzeczy dodatkowych. Może być dopałka hardTackle i w związku z nią dodatkowy komentarz i punkty, foul. Może być dopałka za współczynniki fizyczne i dodatkowy komentarz i punkty. Może być dopałka forwardRuns, Creative itd. Piłkarze działają zespołowo gdyż chciałem uniknąć sytuacji że będę się rozdrabniał nad każdym jednym gościem co on tam chce robić sobie. W każdej grze zespołowej jest tak (z czego oczywiście nikt nie zdaje sobie sprawy), że można stać 20 metrów od piłki, a mieć więcej udziału w strzeleniu bramki (bo np odwracasz uwagę zawodników drużyny przeciwnej) niż ten co stał obok 2 metry ale nie był "w akcji". "lepiej mądrze stać niż głupio biegać" jak mówi stare piłkarskie powiedzenie. Myslę, że masz właśnie to podejście jednostkowe co ten piłkarz robi i jak, a raczej powinneś myśleć co ta drużyna robi i jak. ;)

Tak btw chciałbym kiedyś zrobić managera astro. Z 7 planetami klasycznymi zamiast nazwiskami. Wiesz każda planetka ma na stałe przypisane punkty i cała ta wiedza astro jak planetki, swiatła itd. na przykład kapitanem mogło by być tylko Słońce, playMakere księżyc, stałeFragmenty Merkury.  Takie klimaty, mam już dużo obmyślone... Ale to może kiedyś...
Dobra idę grać meczyk bo uruchomiłem nowy sezon po zmianach :P

Tylko że ja sobie tu pisze sam ze sobą, a chodziło o pogranie. Za chwilę wyłożę cały kod i guzik nikt nie zainteresowany. Tak więc chyba trzeba zamknąć temat.

P-182824
tBane
» 2025-08-01 00:00:04
Dobrze, by było gdyby był tryb multiplayer

Można to zrobić np. SFML.

https://cpp0x.pl/forum/temat/?id=29064
P-182825
czerwonymoskit
» 2025-08-01 15:26:38
No tak w końcu cała zabawa w rywalizacji. Tylko że mi się na razie nie chce z tym szarpać bo za dużo robić składy grafikę itd itd. Pogram sobie z rok, wyłapie błędy, doreguluje różne aspekty i tyle.
P-182827
1 2 3 « 4 »
Poprzednia strona Strona 4 z 4