Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Zlecenie na napisanie funkcji pozycjonującej i zmieniającej rozmiar canvasu w programie Anim-Paint

Ostatnio zmodyfikowano wczoraj o godz. 21:15
Autor Wiadomość
tBane
Temat założony przez niniejszego użytkownika
Zlecenie na napisanie funkcji pozycjonującej i zmieniającej rozmiar canvasu w programie Anim-Paint
» 2026-03-24 14:47:22
Witam.
Jak wiecie, od dłuższego czasu rozwijam program o nazwie Anim-Paint. A jest to program do edycji i tworzenia pixel artów.

Utknąłem na jednej funkcji a mianowicie na pozycjonowaniu canvasu. Chodzi o to by Canvas był statyczny i zmieniał się tylko jego rozmiar
Mogę zaproponować 200zł

Kontakt przez forum lub mailowo tbanedev@gmail.com

O co chodzi?
No więc potrzebuję pozycjonować canvas względem jego poprzedniego rozmiaru. Tzn jak został rozszerzony z lewej strony o 25, i wybierzemy akcję "cofnij" to canvas powinien z lewej strony zmniejszyć się o 25, a gdy wybierzemy znowu powtórz to powinien się zwiększyć o te 25. Tak samo u góry gdy zmniejszymy canvas o 50 to po wybraniu akcji cofnij powinien się zwiększyć o 50 a po wybraniu ponownie "powtórz" powinien się zmniejszyć u góry o 50. Problematyczne jest w szczególności to, że canvas może zostać przesunięty i wtedy też można wywołać akcję "cofnij" lub "powtórz" wtedy canvas powinien zostać odpowiednio rozszerzony.

Powinno być statyczne to białe tło Canvasu.

Ja z tą funkjcą mam ogromny problem i nie potrafię jej samodzielnie napisać - stąd zlecenie. To jak, pomożecie? 😃

Jak zreprodukowac problem:
-powiększyć canvas poprzez przesunięcie jednego z jego wierzchołków
-przesunąć canvas poprzez naduszenie środkowego przycisku myszy
-przywrócenie poprzedniego stanu canvasu poprzez ctrl+z
-canvas został nienaturalnie przesunięty zamiast zmiany rozmiaru

Historia
https://github.com/tBane-Dev/Anim-Paint/blob/main/Anim-Paint/src/History.cpp

Canvas - w tem funkcja void Canvas::resize(std::shared_ptr<EdgePoint> edgePoint)
https://github.com/tBane-Dev/Anim-Paint/blob/main/Anim-Paint/src/Components/Canvas.cpp

P-183966
DejaVu
» 2026-03-24 16:00:42
Ty zbankrutujesz na tym projekcie jak będziesz podzlecał różne elementy :D
P-183967
tBane
» 2026-03-24 16:22:36
E tam - nie robię tego, by zarobić :P Chcę mieć po prostu własnego Painta, którego można rozszerzać o nowe przydatne funkcje :D
P-183968
skovv
» 2026-03-24 20:27:17
To piszesz do mnie na maila, pobieram projekt, czytam go a potem wstawiasz zlecenie na forum - to jest brak szacunku w uj i więcej nie proś mnie o pomoc.
P-183969
tBane
» 2026-03-24 20:51:01
Przepraszam, ale wnioskując po Twojej ostatniej wypowiedzi i braku odzewu uznałem, że sobie odpuściłeś... :-/
Nie chciałem być nieuprzejmy, po prostu zależy mi na szybkim rozwiązaniu problemu :-/ Sorki

Doceniam Twój czas i zaangażowanie i postaram się, żeby taka sytuacja się nie powtórzyła.
P-183970
skovv
» 2026-03-24 21:14:52
Po prostu było późno a dziś byłem cały dzień w pracy. Jak kogoś znajdziesz to daj znać, jak nie to opisz dokładniej o co chodzi bo serio już nie rozumiem co ma się dziać przy info Redo :D Dziś się nie wyrobie bo dopiero za godzinę będę w domu ale jutro będę wracał szybciej więc mogę przysiąść
P-183971
tBane
» 2026-03-24 21:15:30
OK. Przeprazam jeszcze raz. Już zaraz piszę maila :-)
P-183972
« 1 »
  Strona 1 z 1