Rysowanie Powtarzających Się Kszałtów Na Wielu Canvasach
Ostatnio zmodyfikowano dzisiaj: 1h » 14 min
tBane Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Rysowanie Powtarzających Się Kszałtów Na Wielu Canvasach » 2026-04-14 19:05:09 Cześć. Pracuję obecnie nad programem do edycji grafiki. Problem, który napotkałem to powtarzalne rysowanie kształtów. Nie mam pomysłu jak to zrobić. Obecnie działa to w ten sposób, że kształt można rysować na centralnym canvasie. I w momencie zatwierdzenia jest on kopiowany na pozostałe canvasy. Link do nagrania jak obecnie działa program https://youtu.be/8nU29TjKoHU |
|
» 2026-04-14 19:33:18 Pomysł jaki mam to zrobić tak, żeby: 1 - móc rysować na dowolnym canvasie 2 - kształt nie jest przyklejony do jednego canvasu a do wszystkich 2 - na pozostałych canvasach jest podgląd kształtu ale w szarej węższejh ramce bez punktów zaczepnych i lekko przyciemniony Dobry to pomysł? Spotkał się kiedyś ktoś z podobnym narzędziem i by mi doradził?  A pomysł jest taki - co o tym sądzicie? |
|
» 2026-04-14 19:41:36 Nie mam pomysłu skąd wziąć liczbę tych szarych kszałtów do renderowania. Po cztery na każdy canvas wystarczy? Ma ktoś pomysł jak to obliczyć? :-/ |
|
DejaVu |
» 2026-04-14 21:04:36 musisz mieć minimum 3x3, aby móc zaobserwować przejścia między wszystkimi możliwymi krawędziami. |
|
» 2026-04-14 21:56:07 Czyli 4x4 wystarczy? :-) |
|
| « 1 » |