Filmy o AI
Ostatnio zmodyfikowano 2026-09-09 13:07
tBane Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Filmy o AI » 2026-08-21 20:45:55 Oglądał ktoś film "Twórca" (The Creator) z Netfliksa? To film science-fiction, w którym sztuczna inteligencja rozwinęła się do tego stopnia, że funkcjonuje obok ludzi jako osobna społeczność. Między ludźmi a AI trwa konflikt, a główny bohater zostaje wysłany z misją odnalezienia Mirmaty. Film porusza ciekawy temat relacji człowieka z AI i tego, czy rozwinięta sztuczna inteligencja powinna być traktowana wyłącznie jako narzędzie, czy może jako coś więcej.
Oglądaliście? Jak Wam się podobał i co sądzicie o pokazaniu AI w tym filmie?
Znacie jakieś inne dobre pozycję? :-) |
|
DejaVu |
» 2026-08-23 12:13:22 Terminator :D |
|
pekfos |
» 2026-08-28 13:27:56 Matrix ;) A Twórca też świetny. |
|
baziorek |
» 2026-09-06 16:44:25 Matrix ;) A Twórca też świetny. - wg mnie świetnie wypadł Matrix 1: zrobiony przez braci Wachowskich - część 2 też jeszcze śuper: zrobiony przez braci Wachowskich, chociaż w coraz mniejszym stopniu braci - część 3 przez rodzeństwo Wachowskich (brat został siostrą) - część 4 przez siostry Wachowskie (drugi brat został siostrą) |
|
» 2026-09-09 01:02:04 Wczoraj oglądałem film Atlas. Jest to film o analityk, która bierze udział w misji schwytania zbuntowanego robota, który chce wybić ludzkość. Gdy sytuacja się komplikuje, musi zaufać sztucznej inteligencji, mimo że wcześniej podchodziła do niej z dużą nieufnością. Film porusza także kwestię symbiozy SI z człowiekiem oraz wzajemnego zaufania. Moim zdaniem trochę lepszy niż średni. Są w nim rzeczy, które wydają się bez sensu, ale ogólnie da się obejrzeć. :-) |
|
baziorek |
» 2026-09-09 13:04:10 Przypomnieliście mi o filmie: Ja, robot. Tam jest sobie policjant, który nie znosi robotów, oraz wszyscy inni mają roboty. Policjant podejrzewa roboty, że mogą zrobić coś złego, ale nikt inny nie podejrzewa. |
|
» 2026-09-09 13:07:26 Tak, oglądałem. Także, świetny film :-) |
|
| « 1 » |