Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Problem z lekcją "Obsługa plików"

Ostatnio zmodyfikowano 2010-09-29 13:55
Autor Wiadomość
Elaine
» 2010-09-22 17:56:43
Pewnie coś pozmieniałeś w ustawieniach kompilatora, bo ten skompilowany kod u mnie chodzi normalnie, tzn. nie są potrzebne jakieś *.dll-ki.
Akurat w przypadku GCC ta zmiana ustawień oznacza zwykle pełny rebuild kompilatora (ustawia się to przy konfiguracji, patrz --{disable,enable}-{static,shared}, domyślnie jest --enable-shared i --enable-static). Wyjątek stanowi sytuacja, kiedy zbudowane są zarówno biblioteki dynamiczne, jak i statyczne - wtedy domyślne jest linkowanie dynamiczne, na statyczne można przełączyć switchami.
P-22268
Elejdor
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2010-09-22 18:09:36
Jedyne co zmieniałem w ustawieniach, to wielkość czcionki. Z resztą co ma kompilator do gotowego, zbudowanego programu. Dodam, że programy niezawierające komend operujących na plikach (fstream) nie wyświetlają żadnych błędów.

Czy reinstall code blocks powinien pomóc? Czy trzeba coś kombinować z mingw? Kurde. Ogólnie czego powinienem spróbować najpierw?
P-22272
DejaVu
» 2010-09-22 18:34:33
W zasadzie to albo położyć DLL'ki koło EXE od mingwa albo poinformować kompilator, że ma zostać wykonane linkowanie statyczne - nie pytaj mnie o parametr jaki trzeba przekazać, bowiem nie używam od długiego czasu GCC.
P-22277
szyx_yankez
» 2010-09-22 18:54:25
Reinstall powinien pomóc, aha, usuń folder C:\Document and settings\"Twoja nazwa uzytkownika"\Dane aplikacji\codeblocks<--  przed tym musisz włączyć pokazywanie ukrytych plików i folderów.
I jeszcze jedno, ustawienia mogą byc zapisane w twoim projekcie(chodzi o plik *.cbp), więc stwórz nowy projekt, i poprostu dodaj pliki *.cpp, *.hpp z poprzedniego projektu.
P-22281
DejaVu
» 2010-09-22 19:44:08
Że niby co pomoże reinstall? W czym?
P-22284
szyx_yankez
» 2010-09-22 20:09:41
Reinstall to najlepsza metoda przywracania domyślnych ustawień(chyba, przynajmniej ja tak zawsze robiłem, jak jakaś aplikacja nie miała opcij "Przywróć domyślne"). A propo "Przywróć domyślne", settings -> Compiler and debbufer... -> Reset defaults. Domyślne ustawienia powinny pomóc, gdyż ja siedze na domyślnych i pierwsze dwa programy z pierwszego postu zkompilowane na domyślnych, nie wymagają dodatkowych bibliotek do uruchomienia(uruchamiam z poza środowiska).
P-22289
DejaVu
» 2010-09-22 20:13:45
Cóż... jeżeli jesteś święcie przekonany o swoich racjach to nie będę wyprowadzał Ciebie z błędu. Przeczytaj z 5 razy posta Iname to może załapiesz, że ten cały Reinstall nic nie da to raz, a dwa że Twój program i tak nie będzie działał na komputerze bez zainstalowanego mingwa.
P-22290
Elejdor
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2010-09-22 21:35:57
Co więc powinienem Twoim zdaniem zrobić? Mam mingwa.
P-22293
1 « 2 » 3 4
Poprzednia strona Strona 2 z 4 Następna strona