Problem z kompilacją (Dev-C++): undefined reference to `__cpu_features_init'
Ostatnio zmodyfikowano 2008-09-24 01:51
Spilner Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Problem z kompilacją (Dev-C++): undefined reference to `__cpu_features_init' » 2008-09-23 16:50:03 mam problem z dev-c++ co bym nie kompilował wywala coś tak jego Kompilator: Default compiler Wykonywanie g++.exe... g++.exe "C:\Documents and Settings\Admin\Moje dokumenty\BezNazwy1.cpp" -o "C:\Documents and Settings\Admin\Moje dokumenty\BezNazwy1.exe" -I"C:\Dev-Cpp\lib\gcc\mingw32\3.4.2\include" -I"C:\Dev-Cpp\include\c++\3.4.2\backward" -I"C:\Dev-Cpp\include\c++\3.4.2\mingw32" -I"C:\Dev-Cpp\include\c++\3.4.2" -I"C:\Dev-Cpp\include" -L"C:\Dev-Cpp\lib" /mingw/lib/crt2.o(.text+0x16a):crt1.c: undefined reference to `__cpu_features_init' collect2: ld returned 1 exit status
Wykonanie zakończone kompilowałem ten kod: #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std; int main() { cout << "fsfs" << endl; getch(); return( 0 ); } czego to wina ? |
|
DejaVu |
» 2008-09-23 16:54:22 Twoje standardowe biblioteki w Dev-C++ są skopane. Najprościej możesz to naprawić wykonując kroki: 1. Uninstaluj Dev-C++ 2. Ściągnij Dev-C++ 3. Zainstaluj Dev-C++ |
|
» 2008-09-23 16:57:32 nie działa próbowałem |
|
DejaVu |
» 2008-09-23 17:14:51 1. Masz uprawnienia administratora? 2. Robiłeś jakieś własne zmiany w stosunku do standardowej konfiguracji Dev-C++? |
|
» 2008-09-23 17:32:21 mam uprawnienia administratora przy dev nic nie grzebałem instalowałem ostatnio tylko directx sdk i visual 2008 |
|
DejaVu |
» 2008-09-23 18:09:59 W skrócie informacje jakie znalazłem w necie: 1. Powodem błędu który otrzymujesz to posiadanie więcej niż jednego kompilatora MinGW i są one prawdopodobnie w różnych wersjach. 2. Uninstalacja i ponowna instalacja aplikacji zazwyczaj nic nie da, ponieważ w Windowsie pozostają pliki konfiguracyjne, które nie zostają nadpisane przy ponownej instalacji programu, a co za tym idzie wykorzystywane są obecnie istniejące na dysku z nieprawidłową konfiguracją. 3. Proponowanym rozwiązaniem w tym wypadku jest: a) uninstaluj Dev-C++ b) wyszukaj pliki na dysku devcpp.* i usuń je (znajdują się prawdopodobnie w C:/Documents and Settings/Nazwa_Twojego_Konta/Dane aplikacji/Dev-Cpp/) c) zainstaluj ponownie Dev-C++ d) problem powinien zostać rozwiązany. 4. Alternatywą dla tego rozwiązania jest poprawienie umiejętne konfiguracji pliku devcpp.ini, jednak trzeba się już na tym trochę znać lub poczytać na temat ręcznej konfiguracji MinGW'a. |
|
grabon |
» 2008-09-23 21:01:49 1. Powodem błędu który otrzymujesz to posiadanie więcej niż jednego kompilatora MinGW i są one prawdopodobnie w różnych wersjach. 2. Uninstalacja i ponowna instalacja aplikacji zazwyczaj nic nie da, ponieważ w Windowsie pozostają pliki konfiguracyjne, które nie zostają nadpisane przy ponownej instalacji programu, a co za tym idzie wykorzystywane są obecnie istniejące na dysku z nieprawidłową konfiguracją.
Dokładnie, musisz odinstalować (prawdopodobnie MinGW), sama deinstalacja dev c++ nic nie da. Ale wydaje mi się że, samo odinstalowanie MinGW wystarczy. Ewentualnie można jeszcze przeinstalować dev c++ w następnej kolejności, można jeszcze usunąć cały folder gdzie był zainstalowany dev c++.
Dodam jeszcze że, instalacja directx sdk i visual 2008 nie koliduje z dev c++ |
|
DejaVu |
» 2008-09-24 01:51:47 A ja od siebie mogę jeszcze dodać, że instalacja Dev-C++ nie koliduje z Code::Blocks. Możesz mieć co najwyżej problem z Code::Blocks jeżeli zainstalowałeś Dev-C++ przed Code::Blocks. |
|
« 1 » |