Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

7zip

Ostatnio zmodyfikowano 2010-11-24 02:22
Autor Wiadomość
McAffey
» 2010-11-24 00:07:50
Moje pytanie pasuje do tego tematu, więc postanowiłem nie zakładać nowego. A mianowicie czy znacie jakiś program archiwizujący typu win rar czy 7zip, który ma możliwość wstrzymania i zapisania aktualnego stanu archiwizowania/wypakowywania, tak że po spauzowaniu w taki sposób można by było wyłączyć program czy komputer i kontynuować kiedy indziej? Wydaje mi się, że nie było by trudno dla programistów zajmujących się takimi programami napisania czegoś takiego, więc może już taki program istnieje. Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)
P-24422
DejaVu
» 2010-11-24 02:22:20
Nie jest realizowalne. Program otwiera plik i zabrania innym aplikacjom jego modyfikacji. Gdyby program przerywał pracę i wznawiał załóżmy na żądanie użytkownika to mogłaby się zdarzyć sytuacja, w której plik zostałby zmodyfikowany w między czasie, a zatem dane, które do tej pory były skompresowane byłyby nieprawidłowe w stosunku do nowej wersji, co w konsekwencji prowadziłoby do uszkodzenia archiwum. Możesz spróbować zahibernować ewentualnie system, co prawdopodobnie umożliwi dokończenie procesu przy wznowieniu pracy systemu.
P-24423
1 2 « 3 »
Poprzednia strona Strona 3 z 3