Jak zrobić save ?
Ostatnio zmodyfikowano 2010-10-20 20:25
ison |
» 2010-10-20 14:55:17 no bo jest niezadeklarowana, w pliku przecież nie deklarujesz zmiennych do pliku zapisuj TYLKO wartości zmiennych a nie całe int a=5; i nie wiem dlaczego otwierasz plik po zapisie. Najpierw musisz otworzyć, potem dopiero do niego zapisać zatem tak powinien wyglądać zapis: ofstream plik( "save.h" ); int zmienna1 = 10; int zmienna2 = 999; plik << zmienna1 << endl << zmienna2 << endl; plik.close();
najpierw poducz się podstaw i dopiero potem bierz się za robienie gier I problem nr 2. Kiedy mam 25 klas w grze (klas postaci) i jeśli wybierzemy inną mamy inne hp mp itp. wiem , że to można zrobić na if-ach switch-ach , ale czy jest szybszy sposób ? jeśli nie użyje switch()
|
jestem pewien że sam sobie z tym poradzisz jak się nauczysz podstaw nikt za ciebie całej gry nie napisze ;) |
|
pekfos |
» 2010-10-20 17:12:05 tym plikiem z deklaracjami już mnie dobiłeś. ha ha.. wychodzi z tego że nic nie umiesz. jak chcesz mieć 6 z informatyki to nie spamuj forum postami w których chcesz by ktoś naprawił ten beznadziejny kod i niemal napisał cały program za ciebie. jak jedną rzecz się tobie wyjaśni to zaraz zapewne skopiujesz kod do IDE i napiszesz z kolejnym problemem. Naucz się podstaw i zachowaj szacunek do tych, którzy programują dużo dłużej od ciebie. |
|
mesajah Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-10-20 17:48:46 dobra ostatnie pytanie a potem do zamknięcia : Jakie dll-ki dograć, aby odtworzyć gra.exe na innym komputerze ? (na komputerze bez kompilatora) |
|
ison |
» 2010-10-20 17:57:16 żadne ;) |
|
Elaine |
» 2010-10-20 17:59:06 O RLY? Jak rozumiem, używałeś już wszystkich istniejących toolchainów skonfigurowanych na wszystkie możliwe sposoby i pod żadnym końcowy *.exe nie potrzebował dodatkowych DLLek do działania? |
|
filipesq |
» 2010-10-20 18:06:05 1/3 twoich pytań jest w kursie Druga 1/3 na forum w różnych tematach (jest tak opcja jak "szukaj" - bardzo przydatna) A reszta jest oczywista!
Ja, żeby dostać 6 z informy napisałem painta w allegro (z dwoma opcjami, ale wtedy był to szczyt moich moich możliwości) i kalkulator w konsoli (napisałem go bardzo dawno temu, żeby poćwiczyć instrukcje warunkowe ) - ale było to coś, co umiałem zrobić! Proszę, niech ktoś zamknie ten temat!!! |
|
mesajah Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-10-20 18:17:59 już zrobiłem kalkulator na tamten rok (Panie Piotrze, Iname, czy mógłbym uprzejmie prosić, aby któryś z was zamknął ten temat, bo ta rozmowa już nie ma celu.) |
|
ison |
» 2010-10-20 18:20:39 @Iname w takim razie inaczej powiem: jest 99% pewność że nie będzie potrzeba |
|
1 2 3 4 5 « 6 » 7 |