filipesq Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Dev-C++, czy wxDev-C++? A może jeszcze coś innego? » 2010-10-24 18:53:49 Dotychczas pracowałem pod Dev-C++, jednak teraz stwierdziłem, że trzeba by się przerzucić na coś wydajniejszego (= lepszego, rozwijanego). Pomyślałem, że dobrą alternatywą będzie wxDev-C++.
Z tego co wiem wxDev-C++ także jest darmowy i jest przystosowany pod bibliotekę wxWidgets (czy jakoś tak). I teraz tak: - Czy wxDev-C++ faktycznie jest całkowicie darmowy? - Czy można w nim pracować na innych bibliotekach do GUI, nie tylko na wxWidgets? - Z tego co czytałem, wxDev-C++ ma taki edytor do ustawiania kontrolek jak Visual, czy to prawda? (to akurat jest najmniej ważne) - No i ogólnie, czy warto się przerzucać?
Oczywiście biorę pod uwagę także inne środowiska, np. czy CB albo Visual są warte uwagi? |
|
SeaMonster131 |
» 2010-10-24 19:00:45 Ja polecam Code::Blocks :) Jest niezbyt skomplikowany, szybki i wydajny, no i rozwijany a nie jak Dev ;) A odp na te pytania to: -tak, wxDev-C++ jest darmowy Z tego co czytałem, wxDev-C++ ma taki edytor do ustawiania kontrolek jak Visual, czy to prawda?) |
Jeżeli dobrze pamiętam, to tak No i ogólnie, czy warto się przerzucać? |
Oczywiście!! |
|
» 2010-10-24 19:04:24 A, czy można pisać w wxDC pod czymś innym niż wxWidgets? A co powiesz mi o Borlandzie i dlaczego CB jest taki dobry?
Jeśli chodzi o IDE (i kompilatory) to jestem zielony... |
|
SeaMonster131 |
» 2010-10-24 19:08:01 Chyba tak :)
O Borlandzie nic nie wiem, nie pisałem w nim. Code::Blocks moim zdaniem jest dobry, bo jak już napisałem jest szybki, wydajny, nieskomplikowany itp.. Zresztą Visual też jest dobry, niektórzy mówią że najlepszy ;) Ale ja tam wole Code::Blocks od Visuala :P
Najlepiej żebyś sam spróbował pisać w różnych IDE i wtedy wybrał ten, który uważasz za najlepszy, w którym dobrze Ci sie pisze :) |
|
» 2010-10-24 19:09:56 Co do Visuala to nie jestem pewien...
Waham się teraz pomiędzy CB i wxDC. (Twoja w tym głowa, żeby mnie naprowadzić na CB :P)
A w ogóle to czy wxDC albo CB posiadają takie super możliwości jak Dev-C++ ("sprawdź, czy są nowe uaktualnienia")? |
|
SeaMonster131 |
» 2010-10-24 19:11:32 To teraz najlepiej żebyś ściągnął sobie te i te IDE, i popisał w nich troche, to wtedy będziesz wiedział który lepszy :) |
|
» 2010-10-24 19:12:46 Jeszcze jedno pytanie: Czy wxDC albo CB posiadają takie super możliwości jak Dev-C++ ("sprawdź, czy są nowe uaktualnienia")? |
|
SeaMonster131 |
» 2010-10-24 19:17:10 wxDev posiada, a Code::Blocks.. hmm..a wiesz że nie wiem? :) |
|
« 1 » 2 3 |