filipesq Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2010-10-24 19:21:05 Jak popatrzyłem na screeny z pracy w CB to wyglądał jak Dev-C++ ;) Dobra, ściągam...
//Edit: Ściągnąłem CB i patrząc na ogrom opcji, chyba przy nim zostanę... Tylko wygodniejszy byłby po polsku... Nie ma jakieś spolszczenia, czy cuś? |
|
szyx_yankez |
» 2010-10-24 19:28:06 Czy wxDC albo CB posiadają takie super możliwości jak Dev-C++ ("sprawdź, czy są nowe uaktualnienia")? |
C::B posiada plugin do pobierania i wypakowywania devpaków.
//edit: Oczywiście jeżeli go zainstalujesz(aby zainstalować wybierz opcję "FULL" podczas instalacij) |
|
» 2010-10-24 19:29:11 Ściągnąłem CB i patrząc na ogrom opcji, chyba przy nim zostanę... Tylko wygodniejszy byłby po polsku... Nie ma jakieś spolszczenia, czy cuś?
//Edit: Czyli wszystko jasne, nawróciłem się na CB ;) |
|
szyx_yankez |
» 2010-10-24 19:42:56 Nie ma. Po kiego Ci spolszczenie, wszystko jest intuijcyjne. |
|
» 2010-10-24 20:43:45 Wiem, wiem... Program jest prosty w obsłudze, ale zawsze lepiej w ojczystym języku, chciałem się upewnić ;) |
|
SeaMonster131 |
» 2010-10-25 14:22:54 I co, jak Ci sie pisze w Code::Blocks? :) |
|
» 2010-10-25 15:12:08 Mam pytanie: Tworzę w CB nowy projekt Win32. Czemu taki kod wyświetla napis "Hello World" w konsoli? #include <windows.h>
LRESULT CALLBACK WindowProcedure( HWND, UINT, WPARAM, LPARAM );
char szClassName[] = "CodeBlocksWindowsApp";
int WINAPI WinMain( HINSTANCE hThisInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpszArgument, int nCmdShow ) { HWND hwnd; MSG messages; WNDCLASSEX wincl; wincl.hInstance = hThisInstance; wincl.lpszClassName = szClassName; wincl.lpfnWndProc = WindowProcedure; wincl.style = CS_DBLCLKS; wincl.cbSize = sizeof( WNDCLASSEX ); wincl.hIcon = LoadIcon( NULL, IDI_APPLICATION ); wincl.hIconSm = LoadIcon( NULL, IDI_APPLICATION ); wincl.hCursor = LoadCursor( NULL, IDC_ARROW ); wincl.lpszMenuName = NULL; wincl.cbClsExtra = 0; wincl.cbWndExtra = 0; wincl.hbrBackground =( HBRUSH ) COLOR_BACKGROUND; if( !RegisterClassEx( & wincl ) ) return 0; hwnd = CreateWindowEx( 0, szClassName, "Code::Blocks Template Windows App", WS_OVERLAPPEDWINDOW, CW_USEDEFAULT, CW_USEDEFAULT, 544, 375, HWND_DESKTOP, NULL, hThisInstance, NULL ); ShowWindow( hwnd, nCmdShow ); while( GetMessage( & messages, NULL, 0, 0 ) ) { TranslateMessage( & messages ); DispatchMessage( & messages ); } return messages.wParam; }
LRESULT CALLBACK WindowProcedure( HWND hwnd, UINT message, WPARAM wParam, LPARAM lParam ) { switch( message ) { case WM_DESTROY: PostQuitMessage( 0 ); break; default: return DefWindowProc( hwnd, message, wParam, lParam ); } return 0; }
|
|
pekfos |
» 2010-10-25 15:14:23 pewnie uruchamiasz nie ten projekt.. masz więcej otwartych? |
|
1 « 2 » 3 |