[allegro] undefined reference to `_install_allegro_version_check`
Ostatnio zmodyfikowano 2008-10-06 21:05
DejaVu |
» 2008-10-05 19:43:30 Ręce i nogi opadają... http://ddt.pl/archiwum/?TextId=4294. Weź sobie ściągnij jakiś dowolny projekt allegro. Dostałeś odpowiedź od Grabon'a a i tak nie potrafisz skonfigurować sobie projektu. |
|
Besemir Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2008-10-05 20:12:30 zrobiłem tak jak tam pisało i mi nie działa C:\Programy\Dev-Cpp\gcc installation problem, cannot exec `cc1': No such file or directory. C:\Programy\Dev-Cpp\Makefile.win [Build Error] [Projekt1_private.res] Error 1
|
|
DejaVu |
» 2008-10-05 22:38:25 Masz złą bibliotekę allegro zainstalowaną, więc Ci allegro nie działa. Dałem Ci dużo wcześniej temat w którym jest link do paczki allegro, która działa. /edit: Daję link bo widzę, że jeszcze 50 postów byś napisał pytając się 'skąd pobrać'. allegro-4.2.2-1len.DevPak |
|
» 2008-10-06 15:12:56 I znowu dzieje się to samo!:[ Grabon napisal : "Wklej to i masz działającą aplikacje, oczywiście pod warunkiem że odpowiednio przekopiowałeś include, liby, itd." W tym pliku nie ma tych include. A ta paczka instaluje mi się w: C:\Users\Besemir\AppData\Local\Temp\ |
|
DejaVu |
» 2008-10-06 16:13:21 |
|
» 2008-10-06 17:30:04 Jóź wiem o co chodzi ktoś jak scioltem gdzie indziej powiedzil mi inaczej gdzie wstawić pliki
edit i znowu mi nie dziala :((
|
|
grabon |
» 2008-10-06 21:05:50 Napisz gdzie dokładnie wstawiłeś te pliki. I bardziej się przyłóż do tego jak, opisujesz swój problem, bo czasami mam kłopot, ze zrozumieniem twoich myśli.
No nic, mini tutorial ;) Ściągasz pliki z repo, czyli z linku co podał Piotr, otwierasz-> Mój Komputer, następnie Dysk lokalny (C), zakładam że tam masz zainstalowany Dev C++, lub (D) Otwierasz folder-> Dev-Cpp Tam masz folder-> include, otwierasz go. Otwierasz również ściągnięty folder include z biblioteką "Allegro" kopiujesz folder allegro i wszystkie pliki z niego i wklejasz je do folderu-> Dev C++ -> include. Czyli w tym wypadku umieszczasz tam folder "Allegro" i pliki allegro.h i winalleg.h, tyle ieśli chodzi o include. Następnie przechodzisz do folderu Dev-Cpp i otwierasz folder lib. Otwierasz ściągnięty folder->lib i kopiujesz plik-> liballeg_s.a Wklejasz go do folderu-> Dev-Cpp->lib Allegro musi działać. Jak nie będzie mimo to działać, to zacznij od "witaj świecie" :)
Edit: Może się zdarzyć że wyskoczy jakiś błąd, ale spróbuj wybrać w Dev'ie-> Uruchom-> przebuduj wszystko i dopiero wciśnij F9 |
|
1 « 2 » |