Jaki wybrać serwer, i czy warto?
Ostatnio zmodyfikowano 2008-10-11 15:26
DejaVu |
» 2008-10-05 14:40:11 Ceny wszędzie są praktycznie rzecz biorąc jednakowe. Są tylko różnice w promocjach na pierwszy rok, jednak przedłużanie o kolejny rok już jest np. po 122zł z VAT dla domany .pl. |
|
lynx Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2008-10-05 15:36:42 To chyba użyje prv.pl. Tylko jak klikam przycisk zamów na https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/60gp.xml to wyskauje rejestracja domeny, a ja nie chce żadnej rejestrować tylko mieć darmową. I nie wiem jak to ominąć. ;( A w pole rejestracji nie mogę wpisać np. mojserwer.prv.pl/, bo wyskauje błąd. |
|
DeBugger |
» 2008-10-05 19:14:13 A nie lepiej wziąć darmową domenę?? Mimo iż reklamy i mało miejsca, to transfer nieograciczony. |
|
» 2008-10-05 19:49:11 Domena i transfer? Chyba chodziło Ci o serwer. ;P Domene(alias www) chyba wezmę darmową na prv.pl, serwer jednak płatny (60GP na ovh). Dlaczego nie darmowy?
Odpowiedź jest prosta, powody: -wolna szybkość generowania stron (wolny transfer, nie chcę by ściągając moją aplikację transfer wybosił 10kb/s ;D) -mało pamięci, co nie starczyło by na większy serwis z plikami -większość serwisów do darmowego serwera dodaje reklamy :/ -mała baza mysql -ogólnie słabe parametry -z tym nieograniczonym transferem to jest różnie -darmowe serwery są poprostu słabe, widziałeś porządną stronę na darmowym serwerze? - bardzo żadko się to zdarza. Duża liczba stron, blogów nawet nie jest dodana do Googli xD. Odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego portal taki jak np. onet.pl czy wp.pl nie jest na darmowym serwerze? ;P |
|
» 2008-10-11 15:26:26 Zdecydowałem, że na razie nie kupuję serwera. Będę trzymał pliki na serwerze mojego taty. A jak zapcham mu transfer to wtedy sobie kupię. ;P |
|
1 « 2 » |