błąd-Palindrom
Ostatnio zmodyfikowano 2011-01-02 21:58
Tymek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
błąd-Palindrom » 2011-01-02 21:06:58 mam błąd #include <iostream> #include <string>
using namespace std;
int main() { bool palindrom = true; string slowo; cin >> slowo; cin.ignore(); cout << slowo.lenght() - 1; for( int i = 0; i < slowo.lenght() / 2; i++ ) if( slowo[ i ] != slowo[ slowo.lenght() - 1 - i ] ) { palindrom = false; break; } if( palindrom == true ) cout << slowo << "jest palindromem"; else cout << slowo << "nie jest palindromem"; system( "pause" ); return 0; }
'struct std::string' has no member named 'lenght' i nie wiem co z tym zrobić |
|
SeaMonster131 |
» 2011-01-02 21:09:33 length ? |
|
kamillo121 |
» 2011-01-02 21:09:50 Oczywiście wiesz, że pisze się length(długość) ? |
|
» 2011-01-02 21:15:24 OMgf ..... nie wiem co powiedzieć dziękuje za pomoc :P |
|
» 2011-01-02 21:28:34 Mam jeszcze 1 problem Napisz program, który wczyta z klawiatury tekst i zapisze go do pliku, następnie sprawdzi bezpośrednio operując na pliku czy wprowadzony tekst jest palindromem. Nie używamy tablic. #include <iostream> #include <string> #include <fstream>
using namespace std;
int main() { ofstream zapis; zapis.open( "palindrom.txt", ios::out ); bool palindrom = true; string slowo; cin >> slowo; cin.ignore(); zapis.close(); ifstream odczyt; odczyt.open( "palindrom.txt", ios::in ); cout << slowo.length() - 1; for( int i = 0; i < slowo.length() / 2; i++ ) if( slowo[ i ] != slowo[ slowo.length() - 1 - i ] ) { palindrom = false; break; } if( palindrom == true ) cout << slowo << "jest palindromem"; else cout << slowo << "nie jest palindromem"; system( "pause" ); return 0; odczyt.close(); }
lecz nie pojawia się nawet plik w folderze , Nie rozumiem tego ..... Może mi ktoś wyjaśnić?? |
|
DejaVu |
» 2011-01-02 21:58:02 Zapewne plik pojawia się w katalogu roboczym, który nie jest koniecznie tym w którym znajduje się exe. Dodam, że strzelam o co Ci chodzi bowiem nie napisałeś tego. Ponadto dodam na przyszłość 1 temat = 1 problem. |
|
« 1 » |