Pomocy...
Ostatnio zmodyfikowano 2011-01-15 23:29
Sir_Tom Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Pomocy... » 2011-01-15 23:23:56 Zacząłem kurs C++ i utknąłem na temacie " Obsługa strumienia wejściowego", a konkretnie w miejscu: "Opis działania strumienia wejściowego". Czy ktoś mógłby mi to bardziej naświetlić? podać jak powinien wyglądać przykładowy program? |
|
McAffey |
» 2011-01-15 23:28:13 A czego jeszcze nie rozumiesz ? edit : A po za tym jest tam przykład zastosowania. |
|
Zuza |
» 2011-01-15 23:29:29 Jestem początkująca, ale chyba w stanie Ci pomoc ;) Tutaj masz cos, co czyta z klawiatury, a potem wyswietla Ci na ekranie w roznej formie. Mozesz z tego nauczyc sie tez laczenia stringow: # include <iostream> # include <string> using namespace std; main() { string imie, nazwisko, email, wiek, album, informacja; cout << "Podaj imie:"; cin >> imie; cout << "Podaj nazwisko:"; cin >> nazwisko; cout << "Podaj email:"; cin >> email; cout << "Podaj wiek:"; cin >> wiek; cout << "Podaj nr albumu:"; cin >> album; cout << "\n\n***********************\n\n" + imie + " " + nazwisko + "\n" + email + "\n" + "lat " + wiek + "\n" + "nr albumu:" + album + "\n\n***********************"; informacja = imie + " (adres email: " + email + ") " + " ma " + wiek + " lat.\n"; informacja += "\nPosiada album o numerze " + album; cout << "\n\n" + informacja << endl; system( "pause" ); return 0; }
Czyli: to co po cout<< bedzie wyrzucac na ekran, a to co po cin>> bedzie wczytywac do pamieci :) |
|
« 1 » |