Organizacja kodu
Ostatnio zmodyfikowano 2011-01-21 22:58
kamillo121 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Organizacja kodu » 2011-01-21 21:05:10 Witam, pytanie kieruję głównie do DejaVu.
Tutaj na cpp0x jest wczytywanie stron ajaxem lub normalnie z przeładowaniem. Teraz moje pytanie, czy dla ajaxa są osobne modułu do wczytywania danych ?
|
|
DejaVu |
» 2011-01-21 22:12:19 Jak mam rozumieć osobne moduły? :) |
|
Drraven |
» 2011-01-21 22:23:42 On chyba chce wiedzieć w jaki sposób to jest robione. I przez to pytanie do administratora. --------- Drraven |
|
DejaVu |
» 2011-01-21 22:30:54 Wczytuję dane dynamicznie 'ajaxem', a potem podmieniam zawartość wybranych fragmentów strony. Jeżeli chodzi Ci o impelementację od strony serwera to jest to jeden skrypt aczkolwiek generowany jest inny kod strony. |
|
» 2011-01-21 22:37:56 Wiem jak przebiega dynamiczne wczytywanie danych, niejasno się wyraziłem... Przykładowo mamy stronkę, ładuje się normalnie, cała, cms generuje treść wyświetla całą stronę. Teraz mamy wczytywanie strony ajaxem, ajax odpytuje cms o fragment strony dostaje odpowiedź no i o tą komunikację mi chodzi, czy po stronie php są osobne moduły (moduł zbiór funkcji/klas) dla ajax'a które pobierają te dane( teraz już nie całą stronę tylko pewien fragment). |
|
DejaVu |
» 2011-01-21 22:42:29 W sumie to nie - wybieram po prostu divy, które mają być wysyłane ajaxem gdy strona jest przeładowywana dynamicznie - przykładowo jeżeli włączysz sobie ajaxa to zauważysz, że górny czarny pasek nie zmienia treści - dlaczego? Bo akurat nie został zadeklarowany jako ten, który ma być propagowany w komunikacji ajaxowej. Jest to oczywiście błąd, który w wolnej chwili poprawię, być może zaraz... |
|
» 2011-01-21 22:46:47 Ten górny pasek to zapewne dane dla opisu mety keywords i cont...
Znaczy, że przy przeładowaniu dynamicznym cała strona jest generowana tylko nie wszystkie dane są pobierane przez ajax'a (tylko te wyznaczone divy) ?
Ok teraz już wiem, temacik zamykam i nie męczę :) Dzięki |
|
DejaVu |
» 2011-01-21 22:58:58 Dokładnie tak. Z tym, że strona jest tak przygotowana aby można było łatwo wdrożyć ewentualnego shoutboxa, który nie będzie całej strony ładował w celu odświeżenia zawartości. |
|
« 1 » |