Powrót do zadania, nie petlą.
Ostatnio zmodyfikowano 2011-01-29 14:07
Krump Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-01-28 23:29:27 było by dobre, zważ na to, iż to tylko fragment programu, mam jeszcze resztę i nie będzie to współgrać.
Bo ogólnie jest blokada, aby ktoś nie wpisywał liter tylko same cyfry, a hasło dla admina co wszystko odblokowuje ma być z liter. Do tego on nie ma wypisać zmiennych tylko wszystkie passy, które sobie ciągnie z pliku, ale to zrobiłem już, i działa świetnie. |
|
malan |
» 2011-01-29 00:22:03 @jsc: Bez continue program by sprawdzał poprawność wejścia- po co, skoro wiadomo, że nie będzie poprawne? /edit: @Krump: Bo ogólnie jest blokada, aby ktoś nie wpisywał liter tylko same cyfry, a hasło dla admina co wszystko odblokowuje ma być z liter. |
W PHP, to by się dało łatwo zrobić, ale w C++? Hm. Masz narzucone, że musisz przechowywać ten pin/hasło w zmiennej typu "liczbowego"? Jeśli nie, to czytaj wszystko do zmiennej typu std::string . Tą blokadę wtedy napiszesz sobie sam z użyciem np. isalpha i jednej pętli lub przy użyciu find :). |
|
McAffey |
» 2011-01-29 01:02:19 Bo ogólnie jest blokada, aby ktoś nie wpisywał liter tylko same cyfry, a hasło dla admina co wszystko odblokowuje ma być z liter. |
Nie czytałem całego tematu więc jeśli walnę jakąś gafę to przepraszam. Czy nie możesz po prostu zamiast cinem dane wczytywać getchem i wtedy jeśli są to poprawne (np cyfry a nie litery) to dodajesz je do całości i wyświetlasz dany znak/jakąś gwiazdkę a jeśli klikniesz literkę, to nie wyświetlasz znaku tylko sprawdzasz pod kątem czy nie wpisujesz hasła dla admina. Wtedy użytkownik będzie mógł wpisywać tylko cyfry, a litery będzie się dało wprowadzać tylko dla hasła admina i nie będzie to widoczne. |
|
jsc |
» 2011-01-29 01:09:50 A każdy wprowadzony znak można porównywać funktorem. |
|
Krump Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-01-29 14:07:19 Zrobiłem to prostszym sposobem. string c = "krump"; int e; istringstream iss( c ); iss >> e;
|
|
1 2 « 3 » |