[Audiere] Odtwarzanie skompresowanych plików mp3.
Ostatnio zmodyfikowano 2011-02-02 17:36
DejaVu |
» 2011-02-01 23:37:29 Wiesz... wątpię aby to była wina pliku skoro raz działa, a raz nie. Może nie zwalniasz zasobów do niego i nie może go otworzyć ponownie? Sprawdź jaki błąd otwarcia pliku dostajesz - może tam znajdziesz jakąś informację na ten temat. |
|
akwes Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-02-01 23:52:15 Raz działa a raz nie w sensie że w trakcie trwania programu. Jak raz nie działa to nie działa przez cały czas trwania programu. Chodzi o to że działa oryginał oraz inny skompresowany plik pod nazwą tego pliku, zaś plik na którym mi zależy, po skompresowaniu nie daje nic albo trzaski. W kolejnych próbach z różnymi rodzajami kompresji oferowanymi przez program w ramach LAME, otrzymałem różne szumy, więc jak się domyślam audiere otwiera plik ale nie co się dalej dzieje to nie wiem. |
|
DejaVu |
» 2011-02-01 23:55:24 A próbowałeś użyć jakiegoś ludzkiego programu do konwersji? Może po prostu algorytmy mają niektóre skopane w tym całym LAME? |
|
» 2011-02-02 00:07:46 dBpoweramp Music Converter to program, którego używam aktualnie, i jeśli by nie patrzeć na efekty w audiere to działa świetnie bo odtwarzacze, zarówno VLC jak i WinAmp odtwarzają bezproblemowo pliki.
Poczytałem trochę o ogg, i skompresowałem tym samym programem plik *.mp3 (3.95 MB) do *.ogg (1.31 MB) zadziałało za pierwszym razem... Jeżeli ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem to polecam nie bawienie się w naprawianie a inną drogę.
Z czystej ciekawości, skoro Audiere odtwarza *.ogg to nie wymagane są kodeki do tego formatu ze strony użytkownika? |
|
DejaVu |
» 2011-02-02 00:33:47 Hm... myślę, że to trzeba doczytać w dokumentacji Audiere... albo zobaczyć czy w codekach jest wylistowana obsługa plików *.ogg czy jak one się tam zwą... |
|
Elaine |
» 2011-02-02 10:42:43 Naprawdę twierdzisz, że błąd może być w koderze, który jest używany przez bardzo dużo osób, z którego korzysta sporo programów a przez wielu w ogóle uważanym za najlepszy? |
|
DejaVu |
» 2011-02-02 13:48:08 Ale kto kompresuje jakość plików 'w dół'? Poza tym może mieć równie dobrze błąd w swoim kodzie. |
|
» 2011-02-02 16:17:28 No faktycznie, pliki się kompresuje aby jakość była wyższa! Naprawdę kompresowanie plików aby zmniejszyć ich wagę to coś dziwnego? Zwłaszcza jeżeli strata na jakości jest nie do usłyszenia na zwykłych głośnikach? Co więcej, to faktycznie może być wina kodu że nie ruszając kodu, oryginalny plik działa, a po kompresji nie :) ? |
|
1 « 2 » 3 |