Problemy z paroma ćwiczeniami z Symfonii C++
Ostatnio zmodyfikowano 2011-02-10 19:41
kizia |
» 2011-02-06 14:24:41 Tak naprawdę to ich wogóle nie czytałem i piszę tylko na ostatnie pytanie xD. Dobra zamykam dziób ;p |
|
neverneve Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-02-07 19:39:43 OK, nowe zadanie - nie wiem czy zrobiłem je dobrze.
XII z "Przeładowanie nazw funkcji": "(...) Napisz deklarację funkcji o nazwie fun, która przyjmuje dwa argumenty. - Jeden z nich jest wskaźnikiem do funkcji wywoływanych z argumentem typu wskaźnik do char, a zwracających wskaźnik do double. - Drugi argument jest wskaźnikiem do funkcji wywoływanych z dwoma argumentami typu int i typu double, a zwracających wartość typu double.
- Owa funkcja fun zwraca wskaźnik do funkcji wywoływanych z argumentem typu char* i zwracających rezultat typu char*."
Ja to zrobiłem w ten sposób:
char*(*wsk1)(char*) fun(double*(*wsk2)(char*) , double(*wsk3)(int, double))
Proszę o zweryfikowanie, czy to jest dobrze czy źle.
|
|
grolak |
» 2011-02-10 19:37:25 Odświeżam, jak i nowe pytanie: w konsoli na Linuksie Ubuntu nie wyświetlają mi się niektóre znaki od ASCII 128 wzwyż, jest na to jakiś sposób czy to po prostu wina czcionki?
Edit: przez nie uwagę nie wylogowałem się z mojego konta, z którego kiedyś korzystałem na tym systemie, więc napisane nie przez 'neverneve' a przez 'grolak' |
|
ison |
» 2011-02-10 19:41:15 pewnie dlatego, że tabela ASCII jest tylko do 128 :) na Windowsie występuje rozszerzona wersja do 255 (nie wiem do końca jak jest z Linuksem) |
|
pekfos |
» 2011-02-10 19:41:37 hm, brak znaków z extended ASCII? |
|
1 « 2 » |