Libgadu
Ostatnio zmodyfikowano 2011-02-11 01:59
maciejo Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Libgadu » 2011-02-10 20:59:53 Czy ktoś kiedyś używał tej biblioteki "z powodzeniem"?:D Jeśli tak to czy ten ktoś mógłby mi wytłumaczyć co i jak i dlaczego? :D Chodzi mi głównie o instalacje biblioteki. PS. Może być też na linuksa :D byleby było :D |
|
malan |
» 2011-02-10 21:11:45 Próbowałem skompilować pod Windowsem, ale... poddałem się. Nerwy do tej biblioteki mi się wyczerpały :). Tutaj masz wszystko co potrzebujesz: libgadu. Powodzenia ;) |
|
» 2011-02-10 21:38:45 Ja próbowałem nawet pod Ubuntu ale też jakieś błędy były :/ Coś jeszcze będę kombinował , chyba że jest jeszcze jakaś inna (normalna[chyba]) biblioteka do obsługi GG :D , jeśli tak to proszę podać :D |
|
WiecznyWem |
» 2011-02-10 21:41:27 http://dev.gg.pl/ Widziałeś to? Osobiście nigdy nie bawiłem się aplikacjami z gg, tak tylko kiedyś wpadłem na tą stronę w sieci. |
|
» 2011-02-10 21:43:25 Jeszcze się na to nie natknąłem albowiem nie przeglądałem tej strony xD Pobawię się z tym i zobaczymy czy coś z tego będzie Jeśli ktoś jeszcze coś znajdzie to proszę dodać :)
/Edit : Czy to aby nie jest w JS lub czymś JS-podobnym ?:D Mnie głównie interesują biblioteki do C/C++ :P chociaż jeśli nie znajdę niczego przyzwoitego to chyba będę musiał przerzucić się na tego JS albo może na Delphi ? |
|
yoogi |
» 2011-02-10 23:28:43 kiedyś się uczyłem delphi i nie polecam tego, a co do posta to przyłączam się do zapytania jak by się komuś udało zainstalować bibliotekę pod windows'em to by był wdzięczny jak by isę podzielił informacjami |
|
DejaVu |
» 2011-02-11 01:10:15 Też kiedyś na szybciora chciałem sobie ją skonfigurować pod Windowsa, ale jak zobaczyłem jaki meksyk się dzieje to stwierdziłem, że gra nie jest warta świeczki ;p Spróbuj poszukać coś jabero-podobnego - tam może natrafisz na rozszerzenie wspierające również gg. Pamiętam, że na studiach na przedmiocie "projekt zespołowy" czy czymś o podobnym brzmieniu jedna grupa robiła komunikator pod Windowsa z wykorzystaniem właśnie biblioteki w tym klimacie. Jutro jak będę pamiętał to zadzwonię do kumpla i się zapytam czy przypadkiem nie kojarzy co to było :)
/edit:
Choć oni chyba w Javie kodzili... |
|
yoogi |
» 2011-02-11 01:59:10 był bym bardzo wdzięczny :] |
|
« 1 » |