Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

codeblocks cannot find -llalfont

Ostatnio zmodyfikowano 2011-02-22 01:34
Autor Wiadomość
McAffey
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2011-02-21 21:09:34
jak wiesz że lib jest w devpaku (a jest) to nie musisz go instalować devem. zmień rozszerzenie na .tar.bz2 i otwórz dowolnym archiwizatorem.
To jest dokładnie taka odpowiedź o jaką mi chodziło na pytanie :
A wiesz może jak odzyskać z całej paczki tylko jednego liba
Problem w tym, że wszystkie pliki z tej paczki (nie tylko lib) po kopiowałem do odpowiednich folderów code::blocks'a, dodatkowo lib dorzuciłem jeszcze do folderów w projekcie, ale błąd w żaden sposób nie zmienił swej postaci.
P-28514
DejaVu
» 2011-02-21 22:27:25
Wymień wszystkie pliki znajdujące się w paczce, które posiadają rozszerzenie *.a lub *.lib.
P-28519
McAffey
» 2011-02-21 22:51:22
Już to zrobiłem wcześniej, cały czas to samo. (btw tylko jeden plik spełniał postawione przez Ciebie wymagania i był to plik libalfont.a)
P-28523
DejaVu
» 2011-02-21 23:41:09
No to nie dziw się, że nie działa skoro próbujesz linkować plik, który nie istnieje.
-lalfont
Jeżeli nie działa to:
-llibalfont
P-28525
lynx
» 2011-02-22 00:36:55
Widzę, że dalej sobie nie poradziłeś - skopiuj sobie ten plik (libalfont.a) do folderu projektu i w c::b:
kliknij prawym na ikonkę projektu->Build Options->zakładka linker settings->poniżej okienka z lewej strony masz przycisk add - kliknij na niego->otworzy Ci się okienko, kliknij na przycisk ... -> zaznacz sobie plik libalfont.a tam gdzie go skopiowałeś.
Opisałem Ci to dosyć szczegółowo :p i myślę, że już nie powinieneś mieć problemu - oczywiście opcję "-llalfont" usuń.
P-28526
McAffey
» 2011-02-22 01:34:40
No to nie dziw się, że nie działa skoro próbujesz linkować plik, który nie istnieje.
Dolinkowywałem plik który istniał bo zmieniałem nazwę na odpowiednią, nie wiem czemu to nie skutkowało.
Widzę, że dalej sobie nie poradziłeś - skopiuj sobie ten plik (libalfont.a) do folderu projektu i w c::b:
Napisałeś tego drugiego posta jeszcze zanim zobaczyłem, że doszedł ten pierwszy, ale wreszcie się udało, nie wiem czemu wtedy się sypało, ale jak założyłem na nowo projekt (taki sam i wkleiłem do niego ten samo kod), to już nie wywalał żadnych błędów, mimo że nic w libach ani żadnych innych ustawieniach nie mieszałem. Wielkie dzięki za pomoc ;)
P-28527
1 2 « 3 »
Poprzednia strona Strona 3 z 3