[SDL] na C++Builderze
Ostatnio zmodyfikowano 2011-03-15 21:30
absflg Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-03-09 10:17:26 Teraz tylko [C++ Error] SDL_stdinc.h(150): E2021 Array must have at least one element Po usunięciu tego fragmentu zaczyna się fala błędów. |
|
DejaVu |
» 2011-03-09 12:44:42 Ten komunikat mówi tyle (przynajmniej ja tak rozumiem): "tablica musi mieć co najmniej 1 element". Dostać go można gdy napiszesz:
Być może jest to zapis:
którego C++ Builder nie trawi. |
|
» 2011-03-10 16:41:11 Do tego sam doszedłem analizując linię, która go wywołuje. Problem z tym, że nie wiem co z tym fantem zrobić - nie mam pojęcia co ten kod dokładnie robi, więc nie wiem jak to przerobić... |
|
ThudPoland |
» 2011-03-10 17:15:20 Szukałem, szukałem i nie potrafię rozwiązać Twojego problemu.
Pytanie takie. Czy to koniecznie musi być Borland? Przejdź na Viżula albo C::B.
Mam pomysł - spróbuj jakkolwiek zmodyfikować tę linię (wklepać jakąkolwiek wartość) i zobacz co wyjdzie. |
|
» 2011-03-11 09:31:02 Normalnie bym w tym nie pisał. Ale to na konkurs i wymagane jest dostarczenie jako projekt Borland C++Builder. |
|
ThudPoland |
» 2011-03-11 11:41:13 Próbowałeś się bawić z modyfikacją pliku nagłówka? |
|
Razi |
» 2011-03-11 20:58:58 Już kiedyś próbowałem zintegrować z Borlandem SDL i Allegro. Stracone kilka dni. Ten kompilator po prostu jest bardzo nietolerancyjny wobec innych bibliotek.
Spróbuj przekonać jury do zmiany. W zeszłym roku próbowałem namówić pewien ośrodek szkoleniowy (też konkurs organizowali) do instalacji C::B. Dostałem taką odpowiedź (nie spadnijcie z krzeseł!): "Nie mamy takich technicznych możliwości".
A w tym roku się przejechałem. 2/3 zadań max, jedne 2/20pkt, bo program nie chciał się w Borlandzie skompilować: używam nagłówków cstdio, a nie dałem using namespace std. Wszystkie inne dzisiejsze kompilatory to akceptują, bcc32 nie. Jeszcze spróbuję im przemówić do rozsądku. Czy Borland im płaci za takie zachowanie wobec innych IDE? |
|
Elaine |
» 2011-03-11 22:16:27 używam nagłówków cstdio, a nie dałem using namespace std. Wszystkie inne dzisiejsze kompilatory to akceptują, bcc32 nie. |
Kompilator Borlanda robi to, co mu wolno - standard mówi, że nagłówki <c\w+> deklarują i definiują wszystko w przestrzeni nazw std, w globalnej mogą, ale nie muszą. |
|
1 « 2 » 3 |